19/02/2019 03:52:44
5.10.2011

Γκέοργκ ατάκεν…

Γκέοργκ ατάκεν…  - Media

Ποια είναι η κορυφαία καλτ φυ­σιογνωμία του 2011 στη Γερ­μανία; Ο Γιώργος Παπανδρέου. Μετά το ρεσιτάλ ατάκας που έδωσε την περασμένη Τρίτη στο Βερολίνο, οι Γερμανοί κυριολεκτικά τον λάτρεψαν. Το περιοδικό «Focus» πραγματοποί­ησε έκτακτη έκδοση με φιλελληνικό εξώφυλλο (τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ρόλο ροδαλού ψήστη και λεζάντα: «Μάχεν πίτεν ουντ αουφρόλεν ιν παπίερ» (μας έκανε πίτα και μας τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί)… ενώ στο σαλόνι του φιλοξένησε τις top ατάκες Παπαν­δρέου και φωτογραφικό υλικό από τις αθλητικές δραστηριότητές του. Το «Π», κατόπιν συνεννόησης με τους καλούς συναδέλφους του γερμανικού περιο­δικού, αναδημοσιεύει τις γιωργακικές ρήσεις.

Ευτυχώς, τα κιλά που έχετε πάρει, κυρία Μέρκελ μου, από την τελευ­ταία φορά που σας είδα, δεν φαίνο­νται καθόλου. Είναι μάλλον επειδή τα βάλατε πίσω σας.

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέ­ψει το ΠΑΣΟΚ, αλλά, αν εσείς του δώ­σετε αρκετή ισχύ, θα καταστραφεί μόνο του.

Εντάξει, εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε χρήσιμες συμβουλές. Μπο­ρούμε όμως να δώσουμε χρησιμότα­τα κακά παραδείγματα.

Κι εγώ θέλω να το κάνω καγκε­λαρία το μαγαζί, αλλά δεν διαθέτω, όπως εσείς εδώ στη Γερμανία, τις κα­τάλληλες π…άνες.

Να σας πω την αλήθεια μου, την πρώτη φορά που μου αναφέρατε το «πρωτογενές πλεόνασμα» νόμιζα ότι έχει σχέση με το πλαγκτόν κι αναρωτιόμουνα από μέσα μου: «Θα βρω στη Morgan Stanley, στην JP Morgan κ.λπ. βιολόγους;».

Προσωπικά, δεν έδωσα σημασία στο γεγονός ότι η Αφροδίτη της Μή­λου στο εξώφυλλο του «Focus» έκα­νε άσεμνη χειρονομία. Με συγκίνησε που της βάλατε έστω και ένα άκρο. Τόσα χρόνια οι Γάλλοι στο Λούβρο την κρατάνε παντελώς χωλή.

Το να βάζετε εμένα να σας μιλήσω για επενδύσεις είναι σαν να ζητάτε από τον πάπα να μιλήσει για sex. Κι ίσως, τώρα που το σκέφτομαι, ο πά­πας να έχει πιο πολλά να πει…

H σωματική άσκηση δικαιολογεί την αποχή του μυαλού, γι’ αυτό της διαθέτω τόσο πολύ χρόνο και τη θε­ωρώ φυσική μου κατάσταση.

Η σωτηρία της Ελλάδας είναι σαν τον Θεό και τα φαντάσματα. Όλοι μιλάμε γι’ αυτήν, αλλά κανένας μας δεν την έχει δει.

Εμείς τους Φον Βύσμαρκ… έχουμε αρχίσει και τους βάζουμε σε εφε­δρεία. Όχι τους ενεργητικούς (αυ­τούς που έβαλαν το βύσμα). Τους παθητικούς (αυτούς που κάθισαν και βυσματώθηκαν)…

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι στο Βερολίνο, την ιδιαίτε­ρη πατρίδα της Μπέριλιν Μονρόε.

Είναι σημαντικό για τον λαό μας να είμαστε ειλικρινείς μαζί του και είναι σημαντικό για τον πωπό μας να μην είμαστε. Δυστυχώς όμως (για τον πωπό μας) ο λαός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει εξ αρχής πότε λέμε ψέματα.

Η μητέρα μου μού δίδαξε από πο­λύ νωρίς τα όριά μου, γι’ αυτό και δεν ξέρω τι δυνατότητες έχω.

Εγώ αλλιώς την είχα φανταστεί την πολιτική μου σταδιοδρομία. Ήθελα να φανώ κι εγώ σαν τον μπαμπά γεν­ναιόδωρος, αλλά χωρίς να μου κοστί­σει ακριβά.

Όπως είχε πει κάποιος που δεν θυμάμαι το όνομά του… ένας στρα­τός χιλίων προβάτων που τα οδηγεί ένα λιοντάρι είναι πιο επικίνδυνος από έναν στρατό χιλίων λιονταριών που τα οδηγεί ένα πρόβατο. Το πρό­βλημα είναι ότι η κυβέρνηση είναι ένας στρατός ιπποποτάμων και τους οδηγώ εγώ, που να πάρει και να ση­κώσει…

Πολύ φοβάμαι ότι μετά το κούρε­μα οι μπούκλες του χρέους θα δυνα­μώσουν και θα πυκνώσουν. Μήπως μία περμανάντ και 10 χρόνια σεσου­άρ βοηθήσουν περισσότερο;

Στην περίπτωσή μου, η εκδίκηση δεν είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Είναι ένας παλιός συγκάτοικός μου που τον λένε Αντώνη και που δεν τρώγεται με τίποτα. Ελπίζω ωστόσο να προλάβω να εξοντώσω τον ελλη­νικό λαό, για να μην τον πειράξει που θα τον εκδικηθώ.

Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ανάγκη παρέμβασης της τρόικας και του μηχανισμού στήριξης, θα έπρεπε να την εφεύρω καλά.

Αν παραστεί ανάγκη να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, θα παραδώσω το Μαξίμου μέσω skype.

Η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν. Γι’ αυτό πήρα την πρωτοβουλία να την πουλήσω εγώ.

 

tzenh2@lycos.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.