search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38
MENU CLOSE

Φλαμπουράρης: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με τις δυνάμεις της και χωρίς νέες δεσμεύσεις

02.07.2017 07:42
Φλαμπουράρης: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με τις δυνάμεις της και χωρίς νέες δεσμεύσεις - Media

 

«Διεκδικούμε πια με αξιώσεις το δικαίωμα να λειτουργούμε ως ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα έξω από τις λογικές και τις πρακτικές οικονομικών πειραμάτων και “κατάστασης ανάγκης”», δηλώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην «Real News», τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν αυτή την περίοδο «την κορυφαία μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, η απόφαση του Eurogroup και η διευθέτηση του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης «σημαίνουν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με τις δυνάμεις της, χωρίς καμία γραμμή προληπτικής στήριξης, με όρους βιώσιμης προοπτικής, χωρίς νέες δεσμεύσεις». Υποστηρίζει, επίσης, ότι ούτε ή ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αποτελεί προϋπόθεση, παρότι εκτιμά ότι θα λειτουργήσει θετικά.

«Τώρα που άνοιξε ο δρόμος για έξοδο από τα μνημόνια», τονίζει σχετικά με το κυβερνητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, «ο στόχος για δίκαιη ανάπτυξη μπαίνει μπροστά με επενδύσεις εγχώριες και από το εξωτερικό, που εξασφαλίζουν σχέσεις κανονικής εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση, αλλά ταυτόχρονα και προστασία της δημόσιας περιουσίας, της περιβαλλοντικής ισορροπίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς». Αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα εντατικοποιήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ξεκολλήσουν επενδυτικά projects και να «τρέξουν» και καινούρια, ενώ προσθέτει ότι διαψεύδονται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας όσοι μιλούσαν για επενδυτική άπνοια. Σχετικά με το Ελληνικό δηλώνει ότι έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο κ. Φλαμπουράρης λέει ότι η πόλωση δεν είναι ανάγκη ούτε επιθυμία της κυβέρνησης, αλλά, αντίθετα, ότι «η πόλωση είναι το βασικό εργαλείο της ΝΔ, στην προσπάθεια να διασώσει τον εαυτό της και τους φίλους της από αποκαλύψεις πολιτικών και ποινικών ευθυνών». Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει ότι «δεν έχει, λοιπόν, σοβαρά περιθώρια για συνεννόηση, ούτε το επιθυμεί άλλωστε -και το αποδεικνύει καθημερινά». Σημειώνει ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν το έργο της κυβέρνησης στο τέλος της τετραετίας και πως «είναι καταδικασμένο να πέφτει στο κενό», όποιο σχέδιο βάζει κάθε φορά μπροστά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε σχετικά με την άρνηση της Φ. Γεννηματά για την προοπτική προοδευτικής συνεργασίας, με τον κ. Φλαμπουράρη να σχολιάζει πως η απάντηση της δείχνει ότι αυτοί που θεωρούν πως εκφράζουν την παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας, δεν διατηρούν ίχνη του αξιακού φορτίου της και έχουν εντελώς αποκοπεί από αυτό». Για το εάν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και πρόσωπα όπως οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου, αναφέρει: «Πώς είναι δυνατή μια συνεργασία με δυνάμεις που είναι προσκολλημένες στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και πολιτικά ταυτισμένες με τον κύριο εκφραστή του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας;».

Για το εάν η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της παρούσας Βουλής, αναφέρει ότι το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί μετά από δύο χρόνια, θα καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις, για να συμπληρώσει ότι «πάντως, δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη η συμβολή του καθενός στην κρίσιμη φάση που βρέθηκε η χώρα μας και το πολιτικό σύστημα».

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φλαμπουράρης συμφωνεί ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η κυβέρνηση ιδίως στα θέματα της καθημερινότητας. Η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου είναι στην αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού, επισημαίνει. «Φυσικά και όχι», απαντά στο ερώτημα αν οι υπουργοί είναι μόνιμοι στη θέση τους και προσθέτει ότι «τα στελέχη της Αριστεράς πιστεύω ότι δεν θα μπουν στον ολισθηρό δρόμο της “μονιμότητας” σε κυβερνητικές θέσεις, αλλά, αντίθετα, στον δρόμο της συνεχούς συμμετοχής και της ανιδιοτελούς προσφοράς στους κοινωνικά αδύναμους».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38