search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:55
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται τη λογική των μνημονίων

02.07.2017 08:18
Σκουρλέτης: Σύντομα στη Βουλή ο Κλεισθένης που αναθεωρεί τον Καλλικράτη - Media

 

«Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων» επισήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Καλεσμένος στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε πως ο κ. Ρέγκλινγκ δεν λειτουργεί ως τεχνοκράτης αλλά ασκεί και πολιτική. 

«Ο Ρέγκλινγκ μπαίνει στην ουσία της πολιτικής χωρίς να είναι εκλεγμένος. Προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι» συνέχισε προσθέτοντας: «Τους ενδιαφέρει (σ.σ. εταίρους) να εφαρμοστεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και να πείσουν ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος».

«Ο κ. Ρέγκλινγκ μιλάει εξ ονόματος του ευρωπαϊκού ΔΝΤ, θέλει να ομογενοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Τεράστιες οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων»

Ο Πάνος Σκουρλέτης ισχυρίστηκε πως «αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light από αυτά που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής. Τόνισε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα θυμίζοντας πως «Κάποιοι έφαγαν με δέκα μασέλες».

Ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνοντας λόγο για «reunion χωρίς ίχνος αυτοκριτικής».

«Τις παθογένειες προηγούμενων ετών σε συνθήκες δημοσιονομικής κατάρρευσης δεν μπορούμε να τις θεραπεύσουμε άμεσα», υποστήριξε.

Θετικό ότι προσλαμβάνουμε μόνιμο προσωπικό για πρώτη φορά από το 2010 

«Το δικαστήριο έκρινε ότι με τις δύο παρατάσεις που έγιναν οι συμβασιούχοι πήγανε να γίνουν ουσιαστικά μόνιμοι και αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτωντας ότι  η μοριοδότηση αποτελεί αναγνώριση της υπηρεσίας και της εμπειρίας τους στη δουλειά.

«Είναι θετικό ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 γίνεται ανοιχτός διαγωνισμός για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών και κάλεσε να «σταματήσουμε να μιλάμε με όρους κοινωνικού αυτοματισμού». 

Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως κάλεσε τους δημάρχους μέχρι τέλους του μήνα να καταθέσουν επικαιροποιημένες λίστες αν χρειάζονται προσωπικό πέραν των 2.500 υπαλλήλων. Μάλιστα είπε πως ορισμένοι δεν έχουν καν δώσει λίστα. Τόνισε, μάλιστα, πως λένε ψέματα όσοι μιλούν για επιπλέον επιβαρύνσεις. «Κάναμε ένα βήμα στην καθαριότητα, ένα βήμα για να λυθεί το θέμα», επισήμανε.

«Η δεξαμενή των 30.000 συνταξιούχων θα γίνουν αορίστου χρόνου;», ρώτησε ο οικοδεσπότης της εκπομπής με τον Πάνο Σκουρλέτη να απαντά πως «πρέπει να συμφωνήσουμε σε κοινά αποδεκτά κριτήρια» και να «αποκαταστήσουμε την εργασιακή τους σχέση». 

Ιδανικά θα πρέπει να υπάρξει «διακομματική συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε πως πρέπει να πάψουμε να «έχουμε τους ανθρώπους σε διαρκή ομηρία».

«Από το ΑΣΕΠ»

Αναφορικά με τον αριθμό των συμβασιούχων που θα μονιμοποιηθούν – από τη δεξαμενή των τριάντα χιλιάδων – σημείωσε: «Ο αριθμός των συμβασιούχων θα διαμορφωθεί από το ΑΣΕΠ».

Ο Πάνος Σκουρλέτης εξήγησε πως δεν θα υπάρξει πρόσθετο κόστος καθώς οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται και πληρώνονται ήδη και σημείωσε πως πρέπει να εξυγιανθεί η κατάσταση.

Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε

Αναφερόμενος στη συμφωνία επισήμανε: «Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε» προσθέτοντας πως είναι «αισθητή η βελτίωση στο πρόγραμμα».

Πήραμε «δέσμευση για τα ζητήματα του χρέους παρόλο που υπάρχει ασάφεια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η δέσμευσή αυτή είναι «κατώτερη των προσδοκιών μας».

«Η συμφωνία δεν έκλεισε το Δεκέμβριο με ευθύνη των δανειστών» δήλωσε και τόνισε πως «μέσα από τη συμφωνία σώσαμε τον ΑΔΜΗΕ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:51