search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:04
MENU CLOSE

Ραγκούσης: Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς

02.07.2017 11:45
Ραγκούσης για Εύβοια: Η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα - Media

 

Λίγα λεπτά πριν ανέβει στο βήμα του συνέδριου ο Γιάννης Ραγκούσης αντάλλαξε θερμό χιαρετισμό με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά που φρόντισε να μπεί στην αίθουσα πριν μιλήσει το πρώην – εδώ και δυο μέρες – ιδρυτικό στέλεχος της «Ώρας Αποφάσεων». 

«Αποφάσισα να βρεθώ σήμερα εδώ, μετά την ομιλία της Φώφης Γενημματά. Δημόσια, ανοιχτά, καθαρά, επιζητώ να μοιραστώ με όλους εσάς το βάρος που μου αναλογεί στη δημιουργία μιας νέας, μεγάλης, ενωμένης προοδευτικής παράταξης» τόνισε αρχικά ο Γιάννης Ραγκούσης. Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα ήμουν σήμερα εδώ εάν η Φώφη Γενημματά και η ηγεσία της ΔΗΣΥ είχαν λάβει διαφορετικές αποφάσεις. Είμαι σήμερα εδώ, γιατί κάνατε πράγματι ένα μεγάλο και γενναίο βήμα για την ενοποίηση και αναγέννηση του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου». 

Ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε στην ομιλία του πως «δεν επιθυμώ ούτε να ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε να ξύσω πληγές. Δεν έχω να εισφέρω μιζέρια και γκρίνια για τα μικρά. Δεν θέλω να συμμετέχω σε κάποια ρεβάνς. Είμαι εδώ διότι έχω βάλει την υπογραφή μου σε σχεδόν ταυτόσημες προτάσεις της Ώρας Αποφάσεων. Τις οποίες τιμώ και στηρίζω». 

Ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε πως «η επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από συγκυριακή πρέπει να μετατραπεί σε στρατηγική. Σε στρατηγική θα εξελιχθεί η ήττα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μόνον εάν εκτός από τη ΝΔ ηττηθεί και από έναν νέο ισχυρό προοδευτικό πολιτικό φορέα. Αντίθετα, θα είναι απλώς συγκυριακή η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ εάν διατηρήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστά της τάξης του 20-25%. Με αυτήν την έννοια, είναι αναμφίβολο πως η πολιτική ευθύνη και κυρίως η ιστορική υποχρέωση για την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει αποκλειστικά σε όλους εμάς». 

Σκληρή επίθεση σε ΝΔ και Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνης Γεωργιάδης. Τα πρωτοπαλίκαρα του Κυριάκου Μητσοτάκη». Σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση «απαιτείται να αφαιρεθεί το μεταρρυθμιστικό μακιγιάζ της οπισθοδρομικής ΝΔ. Απαιτείται να μπει ένα τέλος στην ιδιοτελή ωραιοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης, σε μία κορυφαία για την ειλικρίνεια καθώς και για το συμβολισμό της κίνηση, αμέσως μετά την εκλογή του, ξεκαθάρισε ποιος είναι. Δήλωσε υπερήφανος που υπήρξε βουλευτής των κυβερνήσεων όταν αυτές με την ψήφο του χρεοκοπούσαν την πατρίδα. Ε, και πως να το κάνουμε. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τα πρωτοπαλίκαρα του Κυριάκου Μητσοτάκη». 

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι η απόφαση για ίδρυση νέου φορέα με ενιαίο κέντρο λήψης πολιτικών αποφάσεων, η εκλογή ηγεσίας από τους προοδευτικούς πολίτες τον Οκτώβριο, καθώς και η σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας με επικεφαλής τον Νίκο Αλιβιζάτο, «συνιστούν κατά τη γνώμη μου σπουδαίες πολιτικές αποφάσεις. Αποφάσεις υπέρ των οποίων έχει ήδη τοποθετηθεί δημοσίως η Ώρα Αποφάσεων». Η σπουδαιότερη απόφαση σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση αποτελεί το νέο μητρώο μελών από μηδενική βάση. «Αυτό, το νέο μητρώο μελών αποτελεί το θεμέλιο λίθο για τη γέννηση ενός νέου πολιτικού φορέα προοδευτικών πολιτών κι όχι κομματικών στελεχών. Αυτό το νέο μητρώο μελών είναι η βάση νομιμοποίησης και διασφάλισης του ενιαίου χαρακτήρα του νέου φορέα» είπε. 

«Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ανακοινώνω ότι η εισήγησή μου στους ανθρώπους, τα μέλη και τους φίλους της Ώρας Αποφάσεων θα είναι θετική για τη συμμετοχή στις διαδικασίες ίδρυσης της νέας προοδευτικής παράταξης. Θα είναι θετική η εισήγησή μου να δώσουμε τη μάχη των απόψεων μέσα από τη δημιουργία της νέας παράταξης» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Για την «Ώρα Αποφάσεων»

Για «Ώρα Αποφάσεων» και τα άλλα δυο ιδρυτικά στελέχη, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όσο για τα άλλα αξιόλογα ιδρυτικά μέλη της Ώρας, τον Γιάννη, την Άννα και τον Γιώργο θα πω ότι προσωπικά δεν με αποπροσανατολίζει που προς το παρόν διαφωνήσαμε ούτε πρόκειται να σταθώ στην ιδιότυπη “διαγραφή” μου με μνησικακία. Προσωπικά θα επιμείνω να υπηρετώ το κεντρικό μήνυμα της ενότητας που συνειδητά ήθελα να εκπέμψω με την απόφασή μου να δημιουργήσω μαζί τους την Ώρα, παρά τις γνωστές διαφορετικές μας πορείες αλλά και σημερινές αποκλίνουσες απόψεις. Αυτό το ίδιο μήνυμα ενότητας άλλωστε ήρθα και σήμερα εδώ για να υπηρετήσω». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:02