search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:48
MENU CLOSE

Που είναι κρυμμένο το ποντίκι στο κινητό σας

02.07.2017 15:19
Που είναι κρυμμένο το ποντίκι στο κινητό σας  - Media

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για γρήγορη επεξεργασία κειμένου σε ένα iPhone. Αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι κυριολεκτικά κάτω από τα δάχτυλά σας.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς ιστορίας του, το iPhone της Apple έχει υποστεί πάρα πολλές βελτιώσεις. Ορισμένες από αυτές αφορούν την πληκτρολόγηση, αλλά η επεξεργασία κειμένου, από την άλλη πλευρά, είναι ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς η μικρή οθόνη δεν επιτρέπει την ακριβή και γρήγορη τοποθέτηση του δρομέα εκεί που τον χρειάζεστε.

Το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο iOS σε οποιοδήποτε iPhone 3D Touch διαθέτει ένα κρυμμένο trackpad.

Για να το ενεργοποιήσετε, πατήστε σταθερά οποιοδήποτε πλήκτρο μέχρι να δείτε τα πλήκτρα να είναι κενά. Θα αισθανθείτε ένα απτικό tap (η Apple το αποκαλεί Taptic feedback).

Το πληκτρολόγιο σας ουσιαστικά γίνεται ένα trackpad και καθώς θα σύρετε το δάχτυλό σας γύρω από το πληκτρολόγιο, ο δρομέας ακολουθεί στην οθόνη.

Εάν θέλετε να επιλέξετε κείμενο, χαλαρώστε την πίεση που ασκείτε στην οθόνη χωρίς να την αφήσετε για να πάτε στο σημείο που θέλετε, και στη συνέχεια πιέστε ξανά σταθερά για να ξεκινήσετε με την επισήμανση του κειμένου που σας ενδιαφέρει.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το παραπάνω trick κατά την επεξεργασία κάποιου εγγράφου.

Τι γίνεται με τα παλαιότερα iPhone;

Δυστυχώς δεν υπάρχει ποντίκι. Όμως, δεν έχει σημασία τι iPhone έχετε, υπάρχουν δύο τρόποι για να μετακινήσετε τον κέρσορα για να επεξεργαστείτε κάποιο κείμενο. Ο πρώτος τρόπος είναι να πατήσετε την οθόνη στο σημείο που θέλετε να πάει ο δρομέας. Αυτό λειτουργεί, αλλά δεν είναι και τρομερά ακριβές.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να πιέσετε και να κρατήσετε την οθόνη για να δείτε τον μεγεθυντικό φακό. Αυτό λειτουργεί καλύτερα, αλλά μερικές φορές το δάχτυλό σας μπορεί να αποκρύψει τον δρομέα.

Πηγή: secnews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:48