search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:12
MENU CLOSE

Liberation κατά Μακρόν: Σταμάτα να συμπεριφέρεσαι όπως ο… Δίας (Photo)

03.07.2017 05:35
Liberation κατά Μακρόν: Σταμάτα να συμπεριφέρεσαι όπως ο… Δίας (Photo) - Media

 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η επικείμενη ομιλία του Προέδρου της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν στο Κογκρέσο και στη γερουσία, προκειμένου να αναπτύξει τους στόχους του για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει στη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη ομιλία είναι η πρώτη όπου ο Γάλλος Πρόεδρος συγκαλεί μια τέτοια συνεδρίαση, χωρίς να συντρέχει σοβαρός εθνικός λόγος, όπως είχε γίνει μετά την επίθεση της 13 ης Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με τη παράδοση των γαλλικών δημοκρατιών, η αρχή κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου γίνεται με  ομιλία του εκάστοτε Πρωθυπουργού της χώρας. Η ομιλία του ΄Γαλλου Πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη  για την… Τρίτη και αυτό ακριβώς άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθότι αρκετοί θεωρούν πως ο Μακρόν έχει αρχίσει να παίρνει περισσότερες εξουσίες από αυτές που έχει από το σύνταγμα. 

Χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο της εφημερίδας Liberation όπου ο Μακρόν εμφανίζεται ως άλλος… Δίας στον Όλυμπο.

 «Ο ΜανουΔίας στις Βερσαλίες. Η πρώτη πράξη μιας συγκεντρωτικής προεδρίας» γράφει η εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα, μιλώντας για «αυταρχική δημοκρατία» του Μακρόν μέσα στο βασικό άρθρο της.
«Το τόλμησε!», αναφέρει η Le Parisien, «πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη ύβρη […] είναι καιρός να κατέβει από τον Όλυμπο…» υπογραμμίζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:11