search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:14
MENU CLOSE

Κοτζιάς για Κυπριακό: Χρειάζεται νηφαλιότητα, προσοχή και αναστοχασμός

03.07.2017 10:18
Κοτζιάς για επιστολή και σφαίρες: Ηθικοί αυτουργοί τα ΜΜΕ – Να καταδικάσουν ΝΔ και Εκκλησία - Media

 

Την ανάγκη νηφαλιότητας, προσοχής και αναστοχασμού αυτή τη δεύτερη εβδομάδα της Διάσκεψης για το Κυπριακό που διεξάγεται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με δήλωσή του εισερχόμενος στον χώρο του συνεδριακού κέντρου πριν από την έναρξη των εργασιών.

«Γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη γι’ όλους μας», πρόσθεσε διαμηνύοντας παράλληλα πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν να εξελιχθεί η Κύπρος σε αυτό που ονομάζω -και υιοθέτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ- φυσιολογικό κράτος». «Όχι σε ένα τέλειο κράτος, αλλά σε ένα κράτος όπως όλα τα άλλα που κανονίζει το ίδιο την τύχη του, αποφασίζει για το μέλλον του και μπορεί να ονειρεύεται ότι τα παιδιά του θα ζήσουν σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κυπριακό κράτος», ξεκαθάρισε. 

Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε επίσης ότι η ελληνική πλευρά έχει ετοιμάσει και έχει καταθέσει τα κείμενά της που αφορούν το μηχανισμό ελέγχου και εφαρμογής των αποφάσεων, στο ζήτημα της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων και της κατάργησης των συνθηκών εγγυήσεων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σήμερα το βράδυ στις 19.30 (20.30 ώρα Ελλάδας) αναμένεται ότι θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στη βάση των γραπτών προτάσεων που έχουν καταθέσει σήμερα όλες οι πλευρές για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18