search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:16
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο – Φύγετε λοιπόν εσείς

03.07.2017 10:40
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο - Φύγετε λοιπόν εσείς - Media

 

Με αιχμή του δόρατος την υπόθεση του Πάνου Καμμένου αλλά και την «θεσμική χυδαιότητα του Παύλου Πολάκη», όπως την χαρακτήρισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία. 

«O κ. Καμμένος απολαμβάνει κάποιου είδους πολιτικό, θεσμικό και τελικά, νομικό ακαταλόγιστο;» τόνισε προς την πλευρά του πρωθυπουργού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Μπορεί ο κ. Καμμένος να ασχημονεί και να αναρτά χυδαιότητες στο διαδίκτυο και αν επικαλείται το παιδί του; Μπορεί να παραβιάζει προκλητικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς; Μπορεί να χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα σαν να είναι το χόμπι του; Μπορεί να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκτωτικών;». Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις, πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. «Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι δική σας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και τον ρώτησε: «κ. Τσίπρα, σας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ο κ. Καμμένος για την επαφή του με τον ισοβίτη; Είχατε εγκρίνει την πρωτοβουλία αυτή; Λάβατε γνώση για όσα συζήτησαν μεταξύ τους;». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη προς την πλευρά του πρωθυπουργού ότι το χειρότερο όμως είναι ότι« η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά και έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές» και τόνισε ότι η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη. «Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε αποφασίσει να καλύψετε και τον κ. Πολάκη. Προφανώς, θεωρείτε ότι δεν έχετε άλλη επιλογή» είπε και χαρακτηρίζοντας ως «γραφικές» τις αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τόνισε πως «δεν είναι απλά ανεύθυνος είναι και θεσμικά χυδαίος». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσα έλεγε η κυβέρνηση περί είσπραξης 3 δισ. ευρώ από λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή και από την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καυσίμων. «Πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

Αναφερόμενος στην οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που είχε θεσει από το βήμα της ΔΕΘ. «Ποιοι ήταν οι στόχοι που είχατε θέσει; Να κλείσει η αξιολόγηση, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος, να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE για τη μείωση του κόστους δανεισμού, να καταφέρει η οικονομία να καταγράψει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, να είμαστε σε θέση να αποκλιμακώσουμε το στόχο των πλεονασμάτων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποτύχατε δυστυχώς και στους πέντε στόχους. Στη σύγκριση πραγματικότητα εναντίον Τσίπρα, το σκορ είναι 5-0». «Δική σας η αστοχία, αποτύχατε» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψήφιζαν κι άλλα μέτρα προκειμένου να παραμείνουν στα έδρανα του κοινοβουλίου. «Θα τα ψήφιζαν ούτως ή άλλως όλα τα μέτρα. Για το βουλευτικό έδρανο το κάνουν, όχι για το χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε για ακόμη μια φορά, με έμμεσο τρόπο, το αίτημα του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λέγοντας προς την πλευρά του πρωθυπουργού πως «η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια. Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:16