search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:27
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Γιατί η συμφωνία είναι καλή

03.07.2017 17:17
Παρέμβαση «53» του ΣΥΡΙΖΑ: Να λυθεί το Σκοπιανό, για να αφοσιωθούμε στην αντιμετώπιση του προκλητικού Ερντογάν   - Media
 
Στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στην συμφωνία για το χρέος επικεντρώθηκε στην τοποθέτηση του στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κλείνοντας την προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία. 
 
Υποστηρίζοντας πως η συμφωνία ήταν καλύτερη από αυτές που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η στρατηγική της κυβέρνησης διέφερε καθώς, όπως είπε, το «κλειδί» για τη βιωσιμότητα είναι το 2% του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς μειώνει τις μεταβλητές που μπορούν ν’ αλλάξουν. «Το 2% μετά το 2020-21 είναι το “κλειδί”, είναι η “άγκυρα”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
 
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μετά την συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές και την μείωση της επιτήρησης. «Νομίζω ότι θα έχουμε σύντομα ένα πρόγραμμα εξόδου στις αγορές, όχι ένα πρόγραμμα όποτε να ‘ναι, όχι μια φορά και ότι γίνει που κάνατε εσείς» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και υποστήριξε ότι αυτό το πρόγραμμα «θα είναι ένα πρόγραμμα συγκροτημένο, που οι αγορές θα κατανοούν το σχέδιο σου, και αυτή η εξέλιξη θα ανοίξει το δρόμο, για να βγούμε από το πρόγραμμα». 
 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επενδύει στο γεγονός ότι δεν θα έρθει η ανάπτυξη, σημειώνοντας πως η συζήτηση πρέπει να περιστραφεί γύρω από το πως αυτή θα είναι βιώσιμη. «Μην επενδύσετε ότι δεν θα έρθει η ανάπτυξη. Το ξέρετε πως θα έρθει. Η συζήτηση πρέπει να είναι πώς αυτή η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη. Πάλι θα χάσετε όπως χάσατε όταν λέγατε ότι δεν θα κλείσει η συμφωνία, ότι δεν θα πάρουμε τίποτα για το χρέος» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως όλα τα στοιχεία λένε πως θα έρθει αυτή η ανάπτυξη. 
 
«Το λένε τα στοιχεία για τις εξαγωγές, το λένε τα στοιχεία για την αύξηση και της βιομηχανικής παραγωγής, τα στοιχεία της παραγωγής στη μεταποίηση και στις πωλήσεις. Μην επενδύετε λοιπόν σε αυτό», είπε ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:26