search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:48
MENU CLOSE

«Το παρατσούκλι μου στο σχολείο ήταν “τζατζίκι”» – Τι αποκαλύπτει η Ελληνίδα δημοσιογράφος που παρουσιάζει εκπομπή στο ARD

03.07.2017 19:55
Λάσπες, μπάζα και καταστροφή: Φωτογραφίες από την περιοχή της Εύβοιας που ισοπέδωσε η πλημμύρα (Photos) - Media Gallery 12

 

Συνέντευξη με την ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Λίντα Ζερβάκη, που παρουσιάζει κάθε μέρα στις 8 το βράδυ μια από τις πιο σημαντικές ειδησεογραφικές εκπομπές της γερμανικής τηλεόρασης με 10 εκατομμύρια τηλεθεατές στο πρώτο δημόσιο κανάλι ARD, δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung.

Σε αυτήν η Ζερβάκη περιγράφει τα δύσκολα παιδικά της χρόνια ως ξένη στη Γερμανία, τα προβλήματα με τους συμμαθητές της, «το παρατσούκλι μου ήταν τζατζίκι», λέει χαρακτηριστικά και θυμάται το ξύλο που έτρωγε στο σχολείο. Όταν πριν από 4 χρόνια εκφώνησε το πρώτο δελτίο της ως πρώτη δημοσιογράφος με ξένες ρίζες ήταν, αυτό κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Στο μεταξύ η καταγωγή της δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο. Παρόλα αυτά ορισμένοι ακόμη και σήμερα τη ρωτούν πώς μιλά τόσο καλά γερμανικά, κάτι που ακούγεται αστείο, όταν διαβάζει κανείς κάθε βράδυ ειδήσεις. «Υπάρχουν ακόμη κάποια κλισέ που πρέπει να ξεπεραστούν», δηλώνει στην εφημερίδα η Ζερβάκη.

Πηγή: DW

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:48