search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:33
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν και Μέι – Μίλησαν για το Κυπριακό

04.07.2017 07:47
Έτοιμος να ντυθεί στο χακί ο Ερντογάν: Όταν γίνει η επιστράτευση, θα είμαι ο πρώτος που θα πάω να πολεμήσω - Media

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην οποία συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας καθώς και τις συνομιλίες για το Κυπριακό που διεξάγονται στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.

Σύμφωνα με πηγές της Τουρκικής Προεδρίας, Ερντογάν και Μέι υπογράμμισαν τη σημασία να επιτευχθεί μια «δίκαιη, διαρκής και κοινά αποδεκτή λύση για τις δυο πλευρές» μέσα από τον υπερκερασμό του αδιεξόδου όπου βρίσκονται οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυριάκου.
   
Παράλληλα, οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας και Βρετανίας, καθώς και να αυξήσουν τη συνεργασία τους στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Η Τερέζα Μέι, επίσης, καταδίκασε την πρόσφατη δολοφονία μελών του ΑΚΡ από Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.

«Η Πρωθυπουργός μεταβίβασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο των συναδέλφων του προέδρου.  Οι δυο τους συμφώνησαν πως αυτού του είδους η βαρβαρότητα ενδυναμώνει τις προσπάθειες για την μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενώ συμφώνησαν πως η μάχη κατά του εξτρεμισμού θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της agenda της επερχόμενης συνόδου των κρατών της G20 στο Αμβούργο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τερέζα Μέι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:32