search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:27
MENU CLOSE

Κούρδοι «γαζώνουν» Τούρκους στρατιώτες σε ενέδρα θανάτου – Δεν επέζησε κανείς (Video)

04.07.2017 14:58
Αφιέρωμα: 1821-2021/ 200 χρόνια ανεξαρτησίας - Κύκλος δεύτερος: Ελληνισμός και διεθνές περιβάλλον - Media

 

Οι Κούρδοι αντάρτες μπορεί να μην έχουν τον άρτιο εξοπλισμό του τακτικού Τουρκικού Στρατού, γνωρίζουν όμως πώς να κάνουν ανταρτοπόλεμο στα απάτητα και γνώριμα σε εκείνους, βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Εδώ και καιρό ο Τουρκικός στρατός προσανατολίζεται στο να δημιουργήσει ένα δρόμο στα βουνά της περιοχής Σεμντιλνί στην επαρχία Χακάρι. Καλός ο από αέρα ανεφοδιασμός με ελικόπτερα, ένας δρόμος όμως θα τους επιτρέψει να εδραιωθούν στην περιοχή, αφού θα μπορούν να μεταφέρουν σωρηδόν, άνδρες και πυρομαχικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους αντάρτες.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που ανέβασαν Κούρδοι αντάρτες στο διαδίκτυο με ημερομηνία 2 Ιουλίου, διακρίνεται η εμπροσθοφυλακή μονάδας του Τουρκικού στρατού. Οι Κούρδοι αντάρτες είναι ακροβολισμένοι και έτοιμοι με διασταυρούμενα πυρά στις απότομες πλαγιές του βουνού που θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Δεν έχει δέντρα και δεν προσφέρει την παραμικρή κάλυψη

Οι 7 Τούρκοι στρατιώτες προχωρούν στον υποτυπώδη δρόμο δίχως να καλύπτονται και χωρίς αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους. Κάποια στιγμή έχουν κλειστεί στο δόκανο. Μια μικρή πλαγιά ανατινάζεται από τους Κούρδους αντάρτες και τους φράζει το δρόμο και οι υπόλοιποι αρχίζουν να πυροβολούν στο ψαχνό.

Οι Τούρκοι πανικόβλητοι υποχωρούν. Οι σφαίρες τους γαζώνουν στην κυριολεξία. Ένας βουτάει στον γκρεμό για να σωθεί. Όλοι τους γαζώνονται. Και σε ελάχιστα λεπτά είναι νεκροί.

Το HPG (Hêzên Parastina Gel, το ένοπλο τμήμα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος) ανακοίνωσε πώς «στρατιώτες του εχθρού που συμμετείχαν σε κατασκευή του δρόμου για την εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων στην περιοχή Xapuşk στην περιοχή Semdinli, του Χακάρι , έπεσαν σε ενέδρα από τις Κουρδικές δυνάμεις. Η ενέδρα άφησε πίσω της 7 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:26