search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:08
MENU CLOSE

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά… Survivor

04.07.2017 15:57
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά... Survivor - Media

 

Επίθεση κατά του δήμου Γαλατσίου και κατά της παραγωγής του γνωστού τηλεοπτικού ριάλιτι παιχνιδιού Survivor εξαπέλυσε το Γραφείο Βόρειας Αθήνας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε ότι η παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του Γαλατσίου για τον ημικτελικό και τον τελικό του Survivor έγινε χωρίς καμία διαδικασία διαλόγου και προκάλεσε αναβολές εκδηλώσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γαλατσίου να παραχωρήσει, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία διαλόγου, εκτάσεις του Άλσους Βεΐκου, όπως το υπαίθριο θεατράκι, από τις 29/6 έως τις 6/7. για τη διεξαγωγή του ημιτελικού και τελικού του γνωστού τηλεοπτικού προγράμματος “Survivor”, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ιεράρχησης αξιών και αντίληψης για τον πολιτισμό, εκ μέρους του Δημάρχου και της παράταξής του. Πολύ περισσότερο, τη στιγμή που, στο βωμό του “Survivor”, αναβλήθηκαν και πρακτικά ακυρώθηκαν μονομερώς προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιρινού Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και εκδήλωση που συμμετείχε το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Διερωτόμαστε μάλιστα αν και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στη λογική της Δημοτικής Αρχής για την “αξιοποίηση” δημόσιων χώρων προς όφελος των γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων, που κατά καιρούς ορέγονται χωρούς σαν το ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και θεαμάτων όπως το X-Factor, ιδιωτικά πρωταθλήματα κ.λπ.
 
Η επίκληση του χρηματικού οφέλους από την ενοικίαση του χώρου έρχεται μάλιστα σε κραυγαλέα αντίθεση με την εκ μέρους του Δήμου πρόσκληση εθελοντών, για να συνεισφέρουν στην καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η Δημοτική Αρχή δείχνει εξαιρετική ευαισθησία απέναντι στον επιχειρηματικό κολοσσό που εκμεταλλεύεται το “Survivor” και σπεύδει να παράσχει δωρεάν υπηρεσία στην παραγωγή, απαλλάσσοντάς την από το βάρος να προσλάβει εργαζόμενους/ες.
 
Αυτό το πλέγμα ενεργειών μας βρίσκει εντελώς αντίθετους/ες, ακριβώς διότι κινείται στη λογική της ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και θυσιάζει τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, υποβαθμίζοντας το τεράστιας σημασίας αγαθό του πολιτισμού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:08