20/10/2019 03:05:50

Κ. Μητσοτάκης στο Star: Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης

Μητσοτάκης: O νόμος της κυβέρνησης για τα Α.Ε.Ι. δεν πρέπει να περάσει - Media

 

«Εκτιμούσα ότι θα υπάρξει τελικά κλείσιμο της αξιολόγησης έστω και την τελευταία στιγμή. Αλλά με τι κόστος. Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε», τόνισε σε συνέντευξή του στο Star ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτε. Δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση».

Για το θέμα των συμβασιούχων είπε: «Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων».

 «Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η χώρα θα αποκτήσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη για οποιοδήποτε λόγο», επισημαίνοντας ότι «η Ν.Δ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση. Όλα στο φως».

Και συνέχισε: «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα από το 1974 και μετά όλες έχουν αναφορές στην άκρα - άκρα αριστερά. Το να λέμε την αλήθεια είναι δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων. Δεν μιλάω για την πολιτική βία που προέρχεται από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά. Η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών οι οποίοι τα λυμαίνονται. Η Ν.Δ. θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου. Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.