search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:37
MENU CLOSE

Διαπραγματεύσεις για Κυπριακό: Αναβλήθηκαν οι πρωινές συναντήσεις – Εσωτερικές διαβουλεύσεις των δύο πλευρών

05.07.2017 07:42
Διαπραγματεύσεις για Κυπριακό: Αναβλήθηκαν οι πρωινές συναντήσεις – Εσωτερικές διαβουλεύσεις των δύο πλευρών  - Media

 

Στη «σκιά» της άφιξης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες την Πέμπτη στην Ελβετία συνεχίζονται σήμερα οι συναντήσεις στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας για το Κυπριακό.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες θα έρθει με την φιλοδοξία να ολοκληρώσει επιτυχώς αυτή τη διάσκεψη, κάτι που  όμως δεν φαίνεται εφικτό εξαιτίας των αλλεπάλληλων τουρκικών προκλήσεων.

Σήμερα στην πρωινή τράπεζα συζητήσεων αναμενόταν να τεθούν τα 10 ερωτήματα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αναφορικά τη συνθήκη Συμμαχίας και την παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και σύμφωνα με ελληνοκυπριακές πηγές που επικαλείται το «Sigmalive.com» αν δεν υπήρχε πρόοδος στο τραπέζι 1 τότε δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ούτε στο τραπέζι 2.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό η προγραμματισμένη πρωινή συνεδρίαση αναβλήθηκε καθότι οι δυο πλευρές ζήτησαν χρόνο για εσωτερικές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, για προγραμματισμό και προετοιμασία ενόψει της αυριανής ημέρας.

Σύμφωνα με το «SigmaLive.com» θα υπάρξουν, διμερείς επαφές του Ειδικού Συμβούλου Έσπεν Μπαρθ Άιντε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές,  συμπεριλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων.

Το απόγευμα, στις επτά ώρα Ελλάδος, επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με συζήτηση των εσωτερικών πτυχών στο τραπέζι 2. Στις οκτώ και μισή ώρα Κύπρου στο τραπέζι 1 θα γίνει συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της καθόδου Γκουτέρες στην Ελβετία.

Στα πλαίσια των διαβουλεύσεων ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών θεμάτων, σερ Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε και πάλι χθες στο Κραν Μοντανά για να λάβει τη θέση του ως επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη. 

Με πληροφορίες απο sigmalive.com, ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10