18/07/2019 13:23:43

Η Interpol αφαίρεσε την Τουρκία από τη βάση δεδομένων της - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Η Interpol αφαίρεσε την Τουρκία από τη βάση δεδομένων της - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ - Media

 

Άλλη τροπή φαίνεται πως έχει πάρει το «κυνήγι μαγισσών» που γίνεται απροκάλυπτα εδώ και ένα χρόνο στην Τουρκία.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και κάθε μέρα οι τουρκικές αρχές διώκουν περισσότερα από 100 άτομα με την κατηγορία πως ανήκουν ή είναι συμπαθούντες του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί ως τον ενορχηστρωτή της αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος.

Υπολογίζεται, μάλιστα, πως κοντά 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι από κάθε είδους υπηρεσία, έχουν αποπεμφθεί από τα καθήκοντα τους με αρκετούς από αυτούς να βρίσκονται στις φυλακές.  Ενδεικτικό είναι πως οι φυλακές της χώρας είναι υπερπλήρεις.

Τώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Interpol αναγκάστηκε να αφαιρέσει την Τουρκία από τη βάση δεδομένων της.  Ο λόγος; Η τουρκική αστυνομία εξέδωσε και ανέβασε στη βάση δεδομένων της Interpol μια λίστα 60.000 (!) ανθρώπων του οποίους κατηγορεί ως «γκιουλενιστές».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα Karar – η οποία είναι ερντογανική- η απόφαση της Interpol να αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη βάση δεδομένων ελήφθη  λίγο μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης/16ης Ιουλίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Interpol έχει σταματήσει εγώ και ένα χρόνο, με την Interpol να λέει πως το εν λόγω ζήτημα είναι «θέμα εμπιστοσύνης» στις τουρκικές αρχές.

 Από την πλευρά της η Άγκυρα υποστήριξε πως έχει αποδείξεις ότι και τα 60.000 άτομα είναι «γκιουλενιστές», με την εφημερίδα να υποστηρίζει πως χωρίς σήμα από την Interpol και οι 60.000  μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να τους πιάσουν.  

Η εφημερίδα μέσα από το δημοσίευμά της αφήνει να εννοηθεί πως και η υπηρεσία να είναι υπόλογη για «γκιουλενιστές» που διαφεύγουν της σύλληψης.   

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.