search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:24
MENU CLOSE

Μύδροι Παπαγγελόπουλου κατά της δικαιοσύνης

05.07.2017 13:23
Μύδροι Παπαγγελόπουλου κατά της δικαιοσύνης  - Media

 

Σε ιδιαίτερα οξύ ύφος ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στη δικαιοσύνη κατά την διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος της προνακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου. 

Για ολιγωρία ετών στην διερεύνηση των ευθυνών του Γιάννου Παπαντωνίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών μίλησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λέγοντας πως «το δυστύχημα είναι ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος αλλά δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή, προσέθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες. Όχι μόνο για να μην βλέπει αλλά και για μην ακούει». Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαισύνης έκανε λογο χαρακτηριστικά για την περίοδο που «έπεφταν βροχή οι μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα» προσθέτοντας: «Τι βροχή; Καλύτερα θα ήταν να πω καταιγίδα, και μάλιστα τροπική, ή ακόμη καλύτερα ή χειρότερα, κατακλυσμός». 

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συνέχισε λέγοντας πως «όταν δε η λάμψη και ο θόρυβος των σκανδάλων διαπέρασαν το μαντήλι στα μάτια της και τις ωτοασπίδες στα αυτιά της προσπάθησε και προς στιγμήν το πέτυχε, να περιορίσει τις έρευνες στον κ. Τσοχατζόπουλο και στον κ. Σμπώκο και τους έριξε στην πυρά μιας, όχι μόνο ελεγχόμενης αλλά και δήθεν κάθαρσης». Και πρόσθεσε στην συνέχεια «σαν να μην υπήρχαν άλλοι υπεύθυνοι, σα να μην υπήρχε ΚΥΣΕΑ, πρωθυπουργός, υπουργικό συμβούλιο». 

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλος «η ρεμούλα στα εξοπλιστικά, στην Υγεία, στον τραπεζικό χώρο, όπου και εκεί συγκαλύφθηκαν οι ευθύνες των μεγάλων, οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και στα δεινά που υφίστανται οι πολίτες». 

Ως απάντηση στο ΣτΕ και την «αστοιχείωτη κριτική» εκλήφθηκε η αναφορά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καθώς σχολίασε, με καυστικό ύφος, πως κάνει «απλές σκέψεις στοιχειώδεις που έλεγαν και κάποιοι». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «πρόσφατα διάβασα στον Τύπο ότι υπήρξε αμοιβή 6,5 εκ. ευρώ του κ. Παπαντωνίου που μάλλον υποκρύπτει μίζα. Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει αυτό το θέμα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αμοιβή ή μίζα» και κλείνοντας την φράση του τόνισε χαρακτηριστικά: «πάλι στοιχειώδη πράγματα θα πω». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:24