search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

06.07.2017 10:54
«Άκυρο» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ από Μέρκελ και Κομισιόν - Media

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αν η χώρα προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει μεγάλη επιρροή στο θέμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν ήδη αγνοήσει τις εκκλήσεις του να αναστείλουν επισήμως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν περιέλθει σε τέλμα.

Από την πλευρά του την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την επιβολή κυρώσεων κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Νότης Μαριάς.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι «η έκθεση 2016 για την Τουρκία συζητείται την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου, δηλώνει προκλητικά στη Γενεύη ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αποσύρει τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο. Ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίσει την παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τις απειλές εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24