search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Το φθινόπωρο νομοθετική πρωτοβουλία για τους συμβασιούχους

06.07.2017 11:00
Σκουρλέτης για Μάτι: Δεν αποκρύψαμε τίποτα - Ο Τσίπρας έμαθε για νεκρούς μετά την ενημέρωση on camera - Media

 

 

Νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους που θα κατατεθεί το φθινόπωρο προανήγγειλε από τη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης. «Θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μετά τις διακοπές το φθινόπωρο μια λύση συμβατή και με το Σύνταγμα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία δεν θα εστιάζει μόνο στους συμβασιούχους στην καθαριότητα αλλά συνολικά «αυτή η διάταξη η οποία δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Αφορά και χιλιάδες άλλους συμβασιούχους οι οποίοι δουλεύουν στον δημόσιο τομέα, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ, κάτω από το ίδιο καθεστώς». Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε παράλληλα ότι θεωρεί «απολύτως δίκαιο το αίτημα των ανθρώπων που επιλέγουν να διεκδικούν το αυτονόητο: ότι δεν μπορεί να εργάζονται αδιαλείπτως επί 15 έτη στην ίδια θέση και να παραμένουν με ανανεούμενες συμβάσεις». 

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε ότι υπάρχουν «δυνάμεις» που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην λύση για τους συμβασιούχους που εργάζονται στην καθαριότητα. Επιτέθηκε μάλιστα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον χαρακτήρισε «αδιόρθωτο» και τον κατηγόρησε ότι στηρίζει αυτές τις δυνάμεις. «Αυτές οι δυνάμεις έχουν την πλήρη και απόλυτη στήριξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Θέλει να οδηγηθούμε ξανά σε απολύσεις. Θέλει να επαναλάβει την πρακτική που ο ίδιος εμπνεύστηκε από την απόλυση τότε των σχολικών φυλάκων, της Δημοτικής Αστυνομίας. Είναι αδιόρθωτος», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών για τον αρχηγό της ΝΔ. 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27