search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:56
MENU CLOSE

Αξιωματούχος ΕΕ: Την Παρασκευή το «πράσινο φως» για τη δόση – Από Δευτέρα τα λεφτά στα κρατικά ταμεία

06.07.2017 15:52
Ρυθμό ανάπτυξης 7,5% προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2021 - Media

 

Την έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 7,7 δισ. ευρώ (επί συνολικού πακέτου 8,5 δισ. ευρώ) κατά την αυριανή έκτακτη σύνοδο του ESM προανήγγειλε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες πριν το Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μετέφερε την σιγουριά του ότι αύριο, Παρασκευή, θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.  Το όργανο θα συνεδριάσει εξ αποστάσεως.

Μετά το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης η δόση ύψους 7,7 δισ. θα χρειαστούν μια με δύο ημέρες για να φτάσει στα ελληνικά ταμεία.

“Είμαι σίγουρος ότι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του εκτελεστικού συμβουλίου ESM, τα θέματα που ήταν ανοιχτά θα κριθούν ολοκληρωμένα”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως είναι “μικρά θέματα που μπορούν να κλείσουν εύκολα” μέχρι αύριο το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση του ESM της Τετάρτης, αποφασίστηκε να δοθεί λίγος χρόνος στην ελληνική πλευρά για να ικανοποιήσει προαπαιτούμενα που έχουν να κάνουν και με την ΕΕ αλλά και με το ΔΝΤ.

Μάλιστα ειδικά με το ΔΝΤ επιχειρείται να υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό, τον ΥΠΟΙΚ και τον Κεντρικό Τραπεζίτη και να σταλεί τις αμέσως επόμενες ημέρες (έως σήμερα είχε πει ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλωτός) το υπογεγραμμένο σχέδιο μνημονίου (MEFP).

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες, περιλαμβάνουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, παρεμβάσεις στο επάγγελμα των μηχανικών, αλλά και διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν τα θέματα ποινικών διώξεων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και αποζημίωσης στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ από τις δικαστικές διαδικασίες που προηγήθηκαν.

Από τα 7,7 δισ. ευρώ της δόσης, τα 6,9 δισ. ευρώ αφορούν σε πληρωμές λήξεων χρέους που ξεκινούν από τι; 17/7 και τα υπόλοιπα 800 εκατ. ευρώ σε πληρωμές οφειλών του κράτους προς ιδιώτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54