search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:29
MENU CLOSE

Έρευνα αποκαλύπτει: Τα «τρολ» είναι ψυχοπαθείς και σαδιστές

06.07.2017 17:08
Έρευνα αποκαλύπτει: Τα «τρολ» είναι ψυχοπαθείς και σαδιστές - Media

 

Τα «τρολ» έχουν μπει στην διαδικτυακή καθημερινότητά μας, κι αυτό το φαινόμενο δεν έχει αφήσει αδιάφορους τους επιστήμονες.

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Science Direct έδειξε ότι η συμπεριφορά των «τρολ» μπορεί να είναι σε αρκετές περιπτώσεις αποτέλεσμα ψυχολογικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα , το ψυχολογικό προφίλ αρκετών «τρολ» παρουσιάζει χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα που έχουν ψυχοπαθείς και σαδιστικές προσωπικότητες, με μειωμένα επίπεδα ενσυναίσθησης, δηλαδή συναισθηματικής ταύτισης με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, σύμφωνα με την έρευνα.

Επιπλέον, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα «τρολ» είναι άνδρες και ότι η κύρια τάση στη συμπεριφορά τους, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα ενός άλλου ανθρώπου εντός και εκτός διαδικτύου, είναι η κοροϊδία αντί για τη συμπόνια.

Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα περισσότερα «τρολ» έχουν την ικανότητα να προβλέπουν με τρομακτική ακρίβεια τις συναισθηματικές αντιδράσεις των «θυμάτων» τους. Όμως, αυτό το ταλέντο συχνά μεταφέρεται και στην πραγματική ζωή κι εκεί εκμεταλλεύονται συναισθηματικά άτομα του περίγυρού τους.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 415 άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:29