search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:50
MENU CLOSE

G20: Συμμαχία Γαλλίας- Καναδά για κλίμα και εμπόριο κόντρα στις ΗΠΑ

07.07.2017 15:57
G20: Συμμαχία Γαλλίας- Καναδά για κλίμα και εμπόριο κόντρα στις ΗΠΑ - Media

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό εξέφρασαν σήμερα την βούλησή τους να υπερασπιστούν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αλλά και το ελεύθερο εμπόριο απέναντι στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

Πριν από τη συνάντηση, ο Τριντό υπενθύμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι η χώρα του έχει δεσμευτεί “να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή”. Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι “κοινή” η δέσμευση στα ζητήματα που αφορούν το κλίμα “σε μια περίοδο που (η συμφωνία του Παρισιού) αμφισβητείται από κάποιους”, κάνοντας έτσι μια έμμεση αναφορά στον Τραμπ και την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτή τη συμφωνία.

Σχολιάζοντας την αμφιλεγόμενη Συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ΕΕ-Καναδά (Ceta), ο Μακρόν υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του ανέθεσε την Πέμπτη σε μια επιτροπή να εξετάσει τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον και την υγεία, ώστε να δώσει μια απάντηση στους επικριτές της.

Οι δύο βενιαμίν της G20, ανερχόμενοι αστέρες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, δεν δίστασαν να προβάλουν και πάλι τη στενή σχέση τους, όπως το είχαν κάνει πρόσφατα και στη σύνοδο της G7 στην Ταορμίνα.

“Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να συνομιλώ με τον Εμανουέλ, με τον οποίο έχουμε τόσες ομοιότητες και κοινά ενδιαφέροντα”, σχολίασε ο Τρινό.

“Η χαρά είναι δική μου”, απάντησε ο Μακρόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:50