search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Έπιασαν τον κατά λάθος εκατομμυριούχο

01.10.2011 00:15
Έπιασαν τον κατά λάθος εκατομμυριούχο  - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο Χούϊ «Λίο» Γκάο ήταν ένας κινεζικής καταγωγής Νεοζηλανδός που τα έφερνε δύσκολα βόλτα. Είχε ένα συνεργείο αυτοκινήτων αλλά οι δουλειές δεν πήγαιναν και πολύ καλά.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο Χούϊ «Λίο» Γκάο ήταν ένας κινεζικής καταγωγής Νεοζηλανδός που τα έφερνε δύσκολα βόλτα. Είχε ένα συνεργείο αυτοκινήτων αλλά οι δουλειές δεν πήγαιναν και πολύ καλά. Τότε πήγε στην τράπεζα Westpac και ζήτησε ένα δάνειο ύψους 100.000 δολαρίων (Νέας Ζηλανδίας), περίπου 50.000 ευρώ. Η τράπεζα συμφώνησε και αφού υπεγράφησαν τα χαρτιά ο Γκάο έφυγε για το σπίτι του. Την άλλη μέρα πήγε να τσεκάρει το λογαριασμό του και διαπίστωσε ότι ήταν πλουσιότερος κατά 10 εκατομμύρια δολάρια (5 εκ. ευρώ)! Κάποιο τζιμάνι υπάλληλος της τράπεζας έκανε λάθος με  τα μηδενικά και ο Γκάο από το τίποτα βρέθηκε εκατομμυριούχος.

Ο 31χρονος δεν έχασε  χρόνο. Προτού αντιληφθούν στην τράπεζα  τι είχαν κάνει, μετέφερε τα χρήματα  σε άλλο λογαριασμό (σε τράπεζα του  Χονγκ Κονγκ), πήρε την αγαπημένη  του Κάρα Χάρινγκ και εξαφανίστηκαν από τη χώρα.

Πήγαν να ζήσουν στο  Χονγκ Κονγκ, εκεί όπου ο Γκάο ήλπιζε ότι θα μπορούσαν να κρυφτούν. Έκαναν για λίγο μεγάλη ζωή, έπαιζαν μεγάλα ποσά στα καζίνο του Μακάο αλλά όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Η Χάρινγκ δεν άντεξε τη ζωή του φυγάδα και γύρισε οικιοθελώς στη χώρα της όπου θα δικαστεί τον Μάρτιο με ελαφρές πάντως κατηγορίες.

Οι αρχές της  Νέας Ζηλανδίας ήθελαν όμως απεγνωσμένα  τον Γκάο. Συνεργάστηκαν με τις αντίστοιχες του Χονγκ Κονγκ και τελικά ο κατά λάθος εκατομμυριούχος συνελλήφθη την Παρασκευή όταν προσπάθησε να περάσει από το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:24