search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Γκάλης: Φτυάριζα το χιόνι από το γήπεδο…

07.07.2017 16:54
Γκάλης: Φτυάριζα το χιόνι από το γήπεδο... - Media

 

Η ιστορία πίσω από τον θρύλο. Μια πραγματική ιστορία που αποδεικνύει ότι η αγάπη, η αφοσίωση και το πάθος μπορούν να γίνουν τα ασφαλέστερα οχήματα προς την επιτυχία και στην προκειμένη περίπτωση προς την κορυφή.

Τριάντα χρόνια μετά το έπος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ του 1987 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Εκπαιδευτικός Όμιλος βράβευσε σε μια νοσταλγική και συγκινητική εκδήλωση τα μέλη της “επίσημης αγαπημένης”.

Ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην τελετή, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, παρέλαβε εκ των υστέρων, από τον Βασίλη Σκουντή, το αναμνηστικό βραβείο (μια ρέπλικα του τροπαίου που απονεμήθηκε στην Εθνική το βράδυ της 14ης Ιουνίου του 1987) κι έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τη νεολαία…

“ Με την ευκαιρία, ξαναλέω, όπως πάντα ότι θέλω τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί πιστεύω ότι θα τα κάνει καλύτερους ανθρώπους. Το ομαδικό πνεύμα που αποκτάς μέσω του αθλητισμού είναι πολύ χρήσιμο για την κοινωνία. Τώρα, αν θέλει κάποιο παιδί να ασχοληθεί με το μπάσκετ, πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να το αγαπάει. Εγώ όταν ήμουν παιδί, δεν ήθελα να κάνω τίποτα άλλο, πέρα απ’ το να παίζω μπάσκετ. Μέχρι και το χιόνι έβγαζα με φτυάρι απ’ το γήπεδο, για να μπορώ να παίζω»!

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:50