10/04/2020 13:24:57
30.9.2011

Κύμα απολύσεων στον ΔΟΛ

Κύμα απολύσεων στον ΔΟΛ - Media

γράφει ο Τυπικός

Κύμα απολύσεων σαρώνει από νωρίς το μεσημέρι τον ΔΟΛ καθώς δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό και εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά μέσα του συγκροτήματος καλούνται να περάσουν από το λογιστήριο για τα διαδικαστικά της απόλυσης τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν απολυθεί περισσότεροι από 10 εργαζόμενοι από «Τα Νέα», στην πλειοψηφία δημοσιογράφοι, ενώ μικρότερος, μέχρι στιγμής, είναι ο αριθμός των απολυμένων από το «Βήμα». Στους διαδρόμους του ΔΟΛ υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης μιλώντας σε εργαζομένους ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις, ωστόσο, ξαναμπαίνει μπροστά το θέμα των αμοιβών των εργαζομένων.

Εκτός του ΔΟΛ βρίσκονται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη, οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Μαίρη Κατσανοπούλου και Δημήτρης Πολιτάκης, η Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου ενώ στην κατηγορία «μπλοκάκι» περνάει ο Παύλος Τσίμας και ο Δημοσθένης Κούρτοβικ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι από το «Βήμα» αποχωρούν η Λουίζα Αρκουμανέα, ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος, καθώς και η υπεύθυνη για τα περιοδικά Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Αυτό που βγαίνει πάντως από την Μιχαλακοπούλου είναι ότι υπάρχει σχεδιασμός για απολύσεις 40 με 50 εργαζομένων μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα από όλα τα μέσα του συγκροτήματος σε πρώτη φάση ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ενοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων του ΔΟΛ.

Επιπλέον, το financialcrimesnews.blogspot.com έγραφε νωρίτερα «και για δύο απολύσεις διοικητικών συναδέλφων στο ΔΟΛ. Πρόκειται για τον Χρήστο Μαίδη, πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ (Ενωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπο) και τον Μιχάλη Πρωτολάτη, διευθυντή στις οικονομικές υπηρεσίες αλλά από τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) διευθυντές που είχε κρατήσει φιλεργατική στάση όλο το προηγούμενο διάστημα των απολύσεων.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Βήμα» Τάσος Αναστασιάδης σημείωνε στο blog etovima.blogspot.com ότι:

«Συνάδελφοι,

Οι υποτιθέμενες "ήπιες" αποχωρήσεις τέλειωσαν.

Άρχισε ήδη η σφαγή!

Προφανώς θα συνεχίσει μέσα στη μέρα και για το Βήμα υποθέτω όταν κλείσει το κυριακάτικο, όπως το έκαναν τις άλλες φορές».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.