search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:44
MENU CLOSE

Κύμα απολύσεων στον ΔΟΛ

30.09.2011 12:48
Κύμα απολύσεων στον ΔΟΛ - Media

γράφει ο Τυπικός

Κύμα απολύσεων σαρώνει από νωρίς το μεσημέρι τον ΔΟΛ καθώς δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό και εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά μέσα του συγκροτήματος καλούνται να περάσουν από το λογιστήριο για τα διαδικαστικά της απόλυσης τους.

γράφει ο Τυπικός

Κύμα απολύσεων σαρώνει από νωρίς το μεσημέρι τον ΔΟΛ καθώς δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό και εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά μέσα του συγκροτήματος καλούνται να περάσουν από το λογιστήριο για τα διαδικαστικά της απόλυσης τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν απολυθεί περισσότεροι από 10 εργαζόμενοι από «Τα Νέα», στην πλειοψηφία δημοσιογράφοι, ενώ μικρότερος, μέχρι στιγμής, είναι ο αριθμός των απολυμένων από το «Βήμα». Στους διαδρόμους του ΔΟΛ υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης μιλώντας σε εργαζομένους ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις, ωστόσο, ξαναμπαίνει μπροστά το θέμα των αμοιβών των εργαζομένων.

Εκτός του ΔΟΛ βρίσκονται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη, οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Μαίρη Κατσανοπούλου και Δημήτρης Πολιτάκης, η Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου ενώ στην κατηγορία «μπλοκάκι» περνάει ο Παύλος Τσίμας και ο Δημοσθένης Κούρτοβικ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι από το «Βήμα» αποχωρούν η Λουίζα Αρκουμανέα, ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος, καθώς και η υπεύθυνη για τα περιοδικά Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Αυτό που βγαίνει πάντως από την Μιχαλακοπούλου είναι ότι υπάρχει σχεδιασμός για απολύσεις 40 με 50 εργαζομένων μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα από όλα τα μέσα του συγκροτήματος σε πρώτη φάση ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ενοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων του ΔΟΛ.

Επιπλέον, το financialcrimesnews.blogspot.com έγραφε νωρίτερα «και για δύο απολύσεις διοικητικών συναδέλφων στο ΔΟΛ. Πρόκειται για τον Χρήστο Μαίδη, πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ (Ενωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπο) και τον Μιχάλη Πρωτολάτη, διευθυντή στις οικονομικές υπηρεσίες αλλά από τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) διευθυντές που είχε κρατήσει φιλεργατική στάση όλο το προηγούμενο διάστημα των απολύσεων.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Βήμα» Τάσος Αναστασιάδης σημείωνε στο blog etovima.blogspot.com ότι:

«Συνάδελφοι,

Οι υποτιθέμενες “ήπιες” αποχωρήσεις τέλειωσαν.

Άρχισε ήδη η σφαγή!

Προφανώς θα συνεχίσει μέσα στη μέρα και για το Βήμα υποθέτω όταν κλείσει το κυριακάτικο, όπως το έκαναν τις άλλες φορές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:43