17/02/2019 05:01:07

Κρήτη: Πολύτεκνος ταξιτζής βρήκε 5.000 λίρες και τις επέστρεψε

Κρήτη: Πολύτεκνος ταξιτζής βρήκε 5.000 λίρες και τις επέστρεψε - Media

 

Μπορεί να ιδρώνει καθημερινά πάνω από το τιμόνι, μπορεί να έχει μεγάλη ανάγκη τα χρήματα για να τα φέρει βόλτα με την 7μελή οικογένειά του, ωστόσο, ο Μανώλης Καντεράκης δεν σκέφτηκε στιγμή να κρατήσει τις 5.000 λίρες που βρήκε στο ταξί του.

Ο κ. Καντεράκης άφησε τους τουρίστες στο ξενοδοχείο που μένουν και επέστρεψε σπίτι του για να ξεκουραστεί.

Το πρωί που ξύπνησε και πήγε στο αυτοκίνητό του είδε στο πίσω κάθισμα ένα πορτοφόλι κι ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, θυμήθηκε την τελευταία κούρσα το προηγούμενο βράδυ και έσπευσε να παραδώσει το πορτοφόλι, που περιείχε 5.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 5.600 ευρώ) και βεβαίως και τον υπολογιστή.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια από πλευράς τους οι τουρίστες πως έπραξαν μόλις είδαν τα χρήματα που είχαν χάσει, αλλά οι συνάδελφοι του έδωσαν συγχαρητήρια για τξν πράξη του.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Καραπατάκης, μιλώντας στο Parakritika.gr ανέφερε… «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μανώλη για την πράξη εντιμότητας, ειλικρίνειας και το φιλότιμο που επέδειξε. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα χρήματα. Μπράβο του!»

Πηγή: parakritika.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.