search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:42
MENU CLOSE

Κορυφαίος σεφ αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα πιο βρώμικα μυστικά των εστιατορίων (Photos)

08.07.2017 09:35
Εστιατόριο στην Καλαμαριά για «λίγους και εκλεκτούς» μόνο με ραντεβού (Video) - Media

 

Μήπως σκέφτεσαι ότι είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις την έρευνα σου και να κλείσεις νωρίς τραπέζι σε ένα εστιατόριο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για να απολαύσεις μια εναλλακτική έξοδο με την παρέα σου, που θα συνδυάζει διασκέδαση και φαγητό.

Πώς όμως θα καταλήξεις στον κατάλληλο χώρο;

Πριν πάρεις τη γνώμη του κοινού, ο διάσημος Αμερικανός σεφ, Αντονι Μπουρντέν, που καθιέρωσε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «Top Chef» και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα παρασκήνια των εστιατορίων, αποκαλύπτει πέντε αλήθειες που σχετίζονται με τη φιλοσοφία τους και την υγιεινή τους, στις οποίες καλείσαι να δώσεις βάση, αν θέλεις να πετύχεις την καλύτερη ποιότητα.

Ο γενικός κανόνας του «δεν πετάμε τίποτα» ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση και πιο συγκεκριμένα στο ψωμί. Οταν ενας σερβιτόρος μαζεύει το τραπέζι που έχει αδειάσει και παρατηρεί ότι κανείς από τους πελάτες δεν είχε αγγίξει τις φέτες στο καλάθι, είναι πολύ πιθανό να το γυρίσει ως έχει στην κουζίνα και να το σερβίρει σε επόμενη παραγγελία.

Οι τουαλέτες καθορίζουν την ποιότητα του φαγητού

Μπορεί να έχεις δει, ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο που επέλεξες συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία από τους πελάτες του, αλλά και θετική κριτική. Ωστόσο ο διάσημος σεφ υποστηρίζει, ότι η αλήθεια κρύβεται στην οργάνωση και καθαριότητα στις τουαλέτες των πελατών. Οσο πιο καθαρές οι τουαλέτες, τόσο πιο καλό και ποιοτικό θα είναι το γεύμα σου.

Η σως ολαντέζ είναι η πιο επικίνδυνη επιλογή

Τα ωμά αυγά που περιλαμβάνει αυτή η σως είναι πολύ ελκυστικός τόπος ανάπτυξης για τα βακτήρια. Κάθε εστιατόριο που φτιάχνει τη δική του σως ολαντέζ θα πρέπει να την ανανεώνει ανά μια ώρα.

Τα θαλασσινά είναι πιο φρέσκα από την Τρίτη έως την Παρασκευή

Οι περισσότερες αγορές χονδρικής για θαλασσινά είναι κλειστές τα Σαββατοκύριακα σύμφωνα με τον Μπουρντέν. Ετσι κάποιοι σεφ πιθανότατα να θέλουν να πουλήσουν ότι έχει απομείνει στους πελάτες τους τη Δευτέρα. Ημέρες όπως η Τρίτη, η Τετάρτη, η Πέμπτη και η Παρασκευή είναι ιδανικότερες για να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Το μπραντς (brunch) δεν είναι τίποτα παρά το φαγητό που έχει απομείνει

Αν και ο ίδιος παραδέχεται πως και ο ίδιος ετοιμάζει, είναι γνωστό στο χώρο των εστιατορίων πως το μπραντς δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, παρά μόνο ο πιο εύκολος και έξυπνος τρόπος να πλασάρουν τα μαγαζιά ακριβά πιάτα, που βασίζονται σε αβγά και σε αλλαντικά ή άλλα υλικά που έχουν περισσέψει στην κουζίνα τους.

Πηγή: bovary.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:42