search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:14
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κατέβουμε στην «πολιτική λάσπη»

08.07.2017 10:24
Κουμουτσάκος: Ο σύμβουλος του Μπάιντεν για την εξωτερική πολιτική είναι κοντά στις ελληνικές θέσεις - Media

   

Ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», αναφέρει ότι «με την κυβέρνηση αυτή η έξοδος από την κρίση του 2014 έγινε είσοδος στην παρακμή σε όλα τα πεδία», και προσθέτει ότι «γι’ αυτό και η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί παρά να είναι έντονη. Δικαιολογημένα σκληρή».

Αποσαφηνίζει ταυτόχρονα ότι «άλλο η σκληρή πολιτική σύγκρουση και άλλο ο ευτελισμός του πολιτικού λόγου, του δημόσιου διαλόγου, της πολιτικής συμπεριφοράς που έχει τη σφραγίδα συγκεκριμένων στελεχών της κυβέρνησης και την επικύρωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι η ΝΔ διαχρονικά υπηρετεί μια άλλη ποιότητα πολιτικού λόγου που την διακρίνουν η σοβαρότητα, η μετριοπάθεια και το πρόταγμα του εθνικού συμφέροντος, ενώ συνεχιστής αυτής της παράδοσης είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτός δίνει το στίγμα και όλοι οφείλουμε να το υπηρετούμε. Αυτή είναι η πορεία που οδηγεί στην αυτοδυναμία» υπογραμμίζει.

Εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια βαθιά πολωτικού και βαθιά διχαστικού λόγου, για πρακτική συγκρουσιακού λαϊκισμού και για διάβρωση της πολιτικής αντιπαράθεσης, υπογραμμίζοντας: «Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ. Θα σταματήσουμε αυτήν τη διάβρωση, γιατί δηλητηριάζει την κοινωνία και τελικά την ίδια τη Δημοκρατία».

Ο κ. Κουμουτσάκος αποσαφηνίζει στην συνέντευξή του ότι είναι διαφορετικό πράγμα η εθνική ενότητα από τη συναίνεση προς την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «η ενότητα του έθνους είναι παράγοντας εθνικής ισχύος που τη χρειάζεται η πατρίδα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει συναίνεση σε πράξεις και πολιτικές της σημερινής ομάδας εξουσίας η οποία έχει διχάσει τη χώρα. Άλλο εθνική ενότητα, άλλο στήριξη μιας επικίνδυνης για τη χώρα κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν είναι σωστό η ΝΔ να ασχολείται με το «φαινόμενο Πολάκη», ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε «αντιθεσμική και ακραία συμπεριφορά που ευτελίζει την πολιτική και προσβάλλει την κοινωνία», προσθέτοντας: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κατέβουμε στην “πολιτική λάσπη”, ούτε βεβαίως και θα ανεχθούμε φαινόμενα διασυρμού της Δημοκρατίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε, επίσης, ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και της αξιοπιστίας της πολιτικής, η στήριξη εκ μέρους της κυβέρνησης της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Καμμένο, προσθέτοντας «είναι αδιανόητο πολιτικά και απαράδεκτο ηθικά υπουργός να έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με ήδη καταδικασμένους σε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μετά από μια τέτοια αποκάλυψη, η παραίτηση θα ήταν θέμα ολίγων λεπτών ή έστω ωρών. Αλλά αυτό είναι ξένο προς τη φιλοσοφία διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, είπε ότι «η εμμονή της Άγκυρας στη διατήρηση κατοχικών δυνάμεων και επεμβατικών δικαιωμάτων σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της ΕΕ, είναι ακατανόητη και απαράδεκτη», επισήμανε την ισχυρή εθνική γραμμή ευθύνης που αντέταξαν Κύπρος και Ελλάδα απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην εμπειρία και τους χειρισμούς του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και υπογράμμισε, καταλήγοντας: «Αυτό που έχει σημασία είναι, παρά τα εμπόδια να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια επίλυσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12