search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:53
MENU CLOSE

Πιτσιλής: Χωρίς έλεγχο οι επιστροφές φόρου έως 10.000 ευρώ

08.07.2017 13:20
Πιτσιλής: Με κάρτα απευθείας μέσω TAXISnet και η πληρωμή ρυθμίσεων - Media

 

«Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων για ποσά έως 10.000 ευρώ θα γίνονται άμεσα και χωρίς έλεγχο». Την προώθηση της σχετικής ρύθμισης, που συντάσσεται σε συνεργασία με τον Γιώργο Χουλιαράκη προανήγγειλε ο Γ. Πιτσιλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε έχει μελετηθεί η επίπτωση του μέτρου: «Σε επίπεδο πλήθους στον μεν φόρο εισοδήματοςνομικών προσώπων είναι περίπου 90% και σε ποσό είναι 1,24% για τον δε ΦΠΑ είναι 35% σε πλήθος σε ποσό 4,5 τοις χιλίοις»

Είναι εντελώς δυσανάλογο διοικητικά και για τους πολίτες να τους ταλαιπωρούμε για τέτοια ποσά. Εχουμε υποχρέωση και επιθυμία ως το τέλος του 2018 να έχουμε τελειώσει με το στοκ των ληξιπρόθεσμων, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ρύθμιση.

Μάλιστα ανέφερε ότι η σχετική διάταξη νόμου προωθείται και εκτίμησε ότι αφορά περί τους 50.000 δικαιούχους.

Τέλος, σημείωσε ότι η συνολική εικόνα στα έσοδα είναι θετική και παράλληλα με το ποσό της δόσης που αφορά τα ληξιπρόθεσμα καλύπτονται οι ανάγκες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50