search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:27
MENU CLOSE

H ιστορία της κοπέλας που νίκησε τη νευρική ανορεξία – Δεν έτρωγε τίποτα και έκανε 50.000 κοιλιακούς τη μέρα! (Photos)

08.07.2017 15:45
H ιστορία της κοπέλας που νίκησε τη νευρική ανορεξία – Δεν έτρωγε τίποτα και έκανε 50.000 κοιλιακούς τη μέρα! (Photos) - Media

 

Η Νίαμ Φιτζπάτρικ ισχυρίζεται πως ένα σχόλιο του φίλου της για το βάρος της όταν ήταν 15 χρονών στάθηκε η αφορμή για να σταματήσει το φαγητό.

Μέσα σε λίγους μήνες ήταν τόσο σκελετωμένη που φορούσε ρούχα για παιδιά τεσσάρων ετών.

Η νεαρή νοσηλεύτηκε και οι γιατροί εξέφραζαν φόβους για την καρδιά της, αλλά πλέον είναι 25 ετών και υγιής, ύστερα από τεράστια προσπάθεια.

Μέχρι τα 15 η Νίαμ ήταν σαν τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της, πήγαινε σχολείο, είχε φίλους και τότε γνώρισε ένα αγόρι που πίστευε πως είχε ερωτευτεί. Μία μέρα της έκανε πλάκα αποκαλώντας την «χοντρούλα» και αυτή η λέξη μπήκε για τα καλά στο μυαλό της. Οι δυο τους είχαν επαφή μέσω MSN μέχρι που η Νίαμ ανακάλυψε πως έβγαινε και με άλλη και έτσι χώρισαν.

«Θυμάμαι πως έλεγα από μέσα μου “αυτή είναι ομορφότερη και πιο αδύνατη από εμένα”. Τότε αποφάσισα πως έπρεπε να κάνω δίαιτα. Μέσα σε ένα μήνα ήμουν εκτός ελέγχου. Έτρωγα όλο και λιγότερο μέχρι που στο τέλος δεν έτρωγα απολύτως τίποτα. Αρχικά στο σχολείο έπαιρνα ένα ολόκληρο γεύμα, μετά το γεύμα έγινε σάντουιτς, το σάντουιτς έγινε ένα κομμάτι τυρί» εξομολογείται η Νίαμ.

Και σαν να μην φθάνει αυτό, τότε έκανε 50.000 κοιλιακούς (!) την ημέρα, τις περισσότερες φορές κρυφά από τους δικούς της: «πάντα όταν έμενα μόνη μου έκανα γυμναστική, ακόμα και στις τουαλέτες».

Παρόλο που η Νίαμ είχε αποδεχτεί πως πάσχει από διατροφική διαταραχή και πως χρειαζόταν βοήθεια, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να αναρρώσει. Εισήχθη στο νοσοκομείο και κατέληξε στο ψυχιατρείο όπου την τάιζαν με σωληνάκι.

H ανορεξία είχε δημιουργήσει προβλήματα και στην καρδιά της νεαρής, ενώ τον Ιούνιο του 2012 επιδεινώθηκε η κατάσταση της. «Ήμουν ξαπλωμένη στο νοσοκομείο και κοιτούσα έξω από το παράθυρο και σκεφτόμουν πως δεν ήθελα αυτή τη ζωή.  Μου έλειπε το σπίτι μου και έβαλα στόχο να ξαναγυρίσω».

Οι γιατροί επέτρεψαν στους γονείς, Τερέσα και Κόλιν, να πάρουν την Νίαμ σπίτι ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να πάρει βάρος. Για δύο εβδομάδες τρεφόταν με σωληνάκι ενώ μετά ξεκίνησε ένα ελαφρύ διαιτολόγιο και της επέτρεπαν να σηκώνεται από το κρεβάτι πέντε λεπτά την ημέρα. Τελικά το βάρος της αυξήθηκε και την άφηναν να τρώει χωρίς επίβλεψη.

Στα τέλη καλοκαιριού του 2012, η Νίαμ βγήκε από το νοσοκομείο υπό τον όρο ότι θα επισκεπτόταν ψυχίατρο και θα έπαιρνε βάρος.

Μετά από 18 μήνες ψυχοθεραπείας η Νίαμ ήταν ψυχικά και σωματικά υγιής. Πλέον έχει φυσιολογικό βάρος, μία δουλειά που την ικανοποιεί, φίλους και έναν σύντροφο που αγαπά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:27