search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:19
MENU CLOSE

Γεγονός η απελευθέρωση της Μοσούλης από το ISIS

09.07.2017 12:52
Γεγονός η απελευθέρωση της Μοσούλης από το ISIS - Media

 

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε σήμερα τη “νίκη” κατά του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη της Μοσούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

“Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές,, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για τη μεγάλη νίκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα τζιχαντιστές πηδούσαν στον ποταμό Τίγρη για να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που τους καταδίωκαν. 

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στη Μοσούλη και συνεχάρη τις στρατιωτικές δυνάμεις για τη “νίκη” τους κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά από σχεδόν εννέα μήνες σκληρού αστικού ανταρτοπολέμου, απελευθερώνοντας τελικά την πόλη από τους τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη πριν από τρία χρόνια, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπο με τη διαρκή απώλεια εδαφών. Ωστόσο, εξακολουθεί να ελέγχει εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι τζιχαντιστές δέχονται ισχυρές πιέσεις στο επιχειρησιακό τους κέντρο, την πόλη Ράκα της Συρίας, από την οποία κι οργάνωναν, τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15