search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:46
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Στήριξη Τίλερσον στην Ουκρανία – Πετάει στη Ρωσία το «μπαλάκι» της αποκλιμάκωσης

09.07.2017 13:15
Έριξαν φόλα και δολοφόνησαν τον σκύλο σύμβολο των φιλάθλων του Αστέρα Τρίπολης, τον Ρεξ - Media

 

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σήμερα από το Κίεβο ότι η Ρωσία πρέπει να κάνει τα πρώτα βήματα για την αποκλιμάκωση της βίας στην Ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρωταρχικός στόχος της Ουάσινγκτον είναι η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Στην διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην Ουκρανία, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν τρόπους για την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης στην κρίση της Ουκρανίας, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι η εμπλοκή της Ρωσίας, στον προεκλογικό αγώνα των ΗΠΑ το 2016, εμποδίζει την επίτευξη καλύτερων σχέσεων με την Μόσχα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον στο Κίεβο ήταν μια δυναμική επίδειξη της υποστήριξης της Ουάσιγκτον προς την χώρα.

Παράλληλα, καλωσόρισε τον διορισμό του Κουρτ Βόλκερ στην θέση του ειδικού εκπροσώπου των ΗΠΑ, στην διαδικασία ειρήνευσης του Μίνσκ, δηλώνοντας ότι η εμπειρία που έχει ως διπλωμάτης καριέρας θα βοηθήσει στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο Βόλκερ που συνόδευσε τον Τίλερσον κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, θα παραμείνει στην ουκρανική πρωτεύουσα για αρκετές ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:43