16/10/2019 11:45:44

Αργοπεθαίνει ο κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης – Μυστήριο με τη μεταφορά του από την Κίνα

Αργοπεθαίνει ο κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης – Μυστήριο με τη μεταφορά του από την Κίνα - Media

 

Ένας Αμερικανός και ένας Γερμανός γιατρός που επισκέφθηκαν τον Liu Xiaobo στο νοσοκομείο έκριναν ότι μπορεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός Κίνας προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία, παρά τις προηγούμενες αρνητικές γνωματεύσεις των Κινέζων γιατρών.

Ο 61χρονος Liu, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης το 2010, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επικριτής της κινεζικής κυβέρνησης, πάσχει από καρκίνο στο συκώτι και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από τις φυλακές στο κινέζικο νοσοκομείο.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και η οικόγενειά του επιθυμούν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αμερικής ή της Γερμανίας για τη συνέχιση της θεραπείας του.

Ο Liu έχει φυλακιστεί από το 2009, με την κατηγορία της υποκίνησης για ανατροπή της κυβέρνησης, αφού ζήτησε εκτενείς πολιτικές μεταρρυθμίσεις σε ένα μανιφέστο με τίτλο «Χάρτης 08».

Είναι ο τρίτος άνθρωπος στον οποίο έχει απονεμηθεί Νόμπελ Ειρήνης, ενώ βρίσκεται φυλακισμένος. Μάλιστα, στην τελετή απονομής που είχε λάβει χώρα στο Όσλο, στη θέση που υπήρχε το όνομά του, είχε τοποθετηθεί συμβολικά μία άδεια καρέκλα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.