17/09/2019 07:12:38

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ποιος είναι ο πιο πλούσιος; Έρευνα αποδεικνύει ότι τα πλούτη φαίνονται στο πρόσωπο

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ποιος είναι ο πιο πλούσιος; Έρευνα αποδεικνύει ότι τα πλούτη φαίνονται στο πρόσωπο - Media

 

Το κοινωνικό στάτους ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, αν κάποιος είναι φτωχός ή πλούσιος φαίνεται στο πρόσωπο του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες ζήτησαν από δύο ομάδες ανθρώπων, μια με ανθρώπους που είχαν αποδοχές 50% υψηλότερες από τον μέσο όρο και μια άλλη με οικογενειακό εισόδημα κάτω του μέσου όρου, να ποζάρουν με ουδέτερη έκφραση για μια φωτογραφία.

Στη συνέχεια ζήτησαν από μια άλλη ομάδα να ξεχωρίσει ποιοι τους φαίνονταν πλούσιοι και ποιοι φτωχοί, κοιτώντας μόνο τις φωτογραφίες.

Η τρίτη ομάδα κατάφερε να μαντέψει σωστά τι ήταν ο καθένας με ποσοστό ακρίβειας 53%.

«Αυτό δείχνει ότι ακόμα και τα πολύ διακριτικά σημάδια του προσώπου μας, αποκαλύπτουν την κοινωνική μας τάξη. Κι αυτή η πρώτη εντύπωση μπορεί να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία αφού μπορεί να επηρεάσει τις γνωριμίες μας και τις ευκαιρίες που θα έχουμε στη ζωή μας» λέει σχετικά ο καθηγητής Νίκολας Ρουλ.

Ο ίδιος πάντως προσθέτει ότι δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς οι άνθρωποι ξεχωρίζουν τα πρόσωπα. «Αυτό που πιθανώς βλέπουν είναι φοιτητές 18-22 ετών που όμως έχουν συσσωρεύσει ήδη αρκετές εμπειρίες ζωής οι οποίες έχουν αλλάξει κι έχουν σχηματίσει το πρόσωπό τους σε τέτοιο βαθμό που μπορεί κανείς να καταλάβει από ποια κοινωνική τάξη προέρχονται» εξηγεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.