search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:45
MENU CLOSE

Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά: …Κερνάνε καμπάνες και λουκέτα

09.07.2017 18:51
Ανοίγουν 620 μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής - «Σαφάρι» της ΑΑΔΕ με 16.000 ελέγχους - Media

 

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή, που επέβαλαν το Σαββατοκύριακο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά καταστήματα σε νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.

Το Σάββατο, κλιμάκια εφοριακών έβαλαν λουκέτο σε εστιατόριο στη Μύκονο επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις. Εμφανιζόμενοι ως πελάτες στο γεμάτο κόσμο κατάστημα της Μυκόνου, τα στελέχη της ΑΔΑΕ διαπίστωσαν -μετά από έλεγχο- ότι σε 15 τραπέζια δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Μετά τα ανάλογα πρόστιμα, το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες.

Φοροδιαφυγή εντοπίστηκε και στη Σέριφο, όμως, όπου οι εφοριακοί παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» διαπιστώνοντας και εκεί παράλειψη των επιχειρηματιών να κόβουν αποδείξεις.

Ελεγκτές εμφανίστηκαν ως πελάτες και σε φούρνο της Νάξου όπου -για ακόμα μια φορά- διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή από τον καταστηματάρχη στον οποίο επιβλήθηκε «λουκέτο» για δύο μέρες.

Εκτός από τους χώρους εστίασης, φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε και σε εταιρίες με ενοικιαζόμενα δωμάτια τόσο στη Μύκονο όσο και σε άλλα νησιά.

Συγκεκριμένα, στη Μύκονο εντοπίστηκαν 38 περιπτώσεις ενοικιαζόμενων δωματίων που δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις ενώ στη Νάξο 120 περιπτώσεις. 

Το πρόστιμο για την κάθε περίπτωση παράβασης υπολογίζεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ, συν το πρόστιμο της μη έκδοσης αποδείξεων. 

«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή επιβλήθηκαν, επίσης,  σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι, όπου δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις με αποτέλεσμα  το κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.

Για 48 ώρες έκλεισε και ταβέρνα και στην Ίο η οποία δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.

‘Εως και το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 14.500 έλεγχοι με τους εφοριακούς να ανημερώνονται για το νησί ή την τουριστική περιοχή που θα επισκεφθούν για έλεγχο,
κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, μέχρι την άφιξη στον τόπο προορισμού τους, δεν γνωρίζουν καν ποιες επιχειρήσεις πρόκειται να ελέγξουν και λαμβάνουν τις σχετικές εντολές κατόπιν της άφιξής τους.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη της ΑΔΑΕ, περιορίζονται οι όποιες διαρροές, ενώ παράλληλα, επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα για τα ταμεία του δημοσίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43