search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:06
MENU CLOSE

«Πόλεμος» για τον διορισμό της Θάνου – Για μαύρη σελίδα στη δημοκρατία, μιλά η ΝΔ

11.07.2017 08:19
ΝΔ: «Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα» - Media

 

Μια μια τοποθετούνται πολιτικές παρατάξεις για τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου ωως προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Ύστερα από το καυστικό σχόλιο και την επακόλουθη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος  είπε πως «το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης», η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου.

Μέσα από την ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται σε πολιτική εκτροπή και σημειώνει πως  η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού από την κα. Θάνου είναι «μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας. 
 
Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών. Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. 

Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής. 
 
Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. 
 
Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:04