search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:59
MENU CLOSE

Θέμα δεδηλωμένης από Μητσοτάκη με αφορμή τον Καμμένο

11.07.2017 12:54
Θέμα δεδηλωμένης από Μητσοτάκη με αφορμή τον Καμμένο - Media

 

Και ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Κυπριακό προχωρούσε σε κλίμα συναντίληψης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε θέμα δεδηλωμένης για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου περί καμίας αναφοράς σε γεωγραφικό προσδιορισμό. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται για ένα κορυφαίο ζήτημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός να έχουν άλλη άποψη, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να είναι μια συμμαχία α λα καρτ. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ως βουλευτής της ΝΔ το 2007 ο Πάνος Καμμένος είχε συνταχθεί με την θέση της τότε κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία. 

«Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη του κ. Καμμένου να διεκδικήσει ζωτικό πολιτικό και εκλογικό χώρο. Αυτό, όμως, κ. Καμμένε, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 2007 και ως υφυπουργός της Κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή είχατε τότε συνταχθεί δια της ψήφου σας με αυτό το οποίο είναι σήμερα η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. 

«Έχετε δικαίωμα κ. Καμμένε να αλλάξετε γνώμη. Εγείρεται εδώ, όμως, ένα μείζον ζήτημα. Δεν γίνεται για ένα κορυφαίο ζήτημα  εξωτερικής πολιτικής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός να έχουν διαφορετική άποψη. Εγείρεται μείζον ζήτημα, αυτή τη στιγμή, με την τοποθέτησή σας κ. Καμμένε. Μείζον ζήτημα. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή η ετερόκλητη συμμαχία, την οποία έχετε οικοδομήσει, είναι μια συμμαχία που – κατά την άποψή μας  – έχει ένα συνεκτικό παράγοντα και αυτός είναι η παραμονή στην εξουσία, δεν μπορεί όμως να είναι μια συμμαχία α λα καρτ κ. Πρωθυπουργέ. Εδώ, λοιπόν, για ένα κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής τίθεται επί της ουσίας ζήτημα δεδηλωμένης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επί του ζητήματος λέγοντας πως δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην εμφανίζεται με ενιαία θέση. «Πως είναι δυνατόν να έχετε υπουργό Εθνικής Άμυνας, έναν πολιτικό ο οποίος αμφισβητεί την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε ένα κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής», συμπλήρωσε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:59