search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57
MENU CLOSE

Διαφωνούν Στουρνάρας-Τόμσεν για το χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές

11.07.2017 18:40
Διαφωνούν Στουρνάρας-Τόμσεν για το χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές - Media

 

Διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές φαίνεται ότι έχουν ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Σουρνάρας και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, όπως προκύπτει από δηλώσεις τους στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται να επιστρέψει στις αγορές φέτος και η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στις αποκρατικοποιήσεις για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών». 

«Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς» να βγει η Ελλάδα στις αγορές, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.
 
Από την πλευρά του, ο Πόουλ Τόμσεν, όπως μετέδωσε το Bloomberg, σε δηλώσεις του στην Κροατία, τόνισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα ήταν «καλοδεχούμενη», προσθέτοντας ότι η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι έτοιμη και έχει ήδη σταλεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, όπου και θα συζητηθεί στις 20 Ιουλίου.
 
Ο κ.Τόμσεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτό γίνεται για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να σταθεί μόνη της, χωρίς να χρειάζεται το ΔΝΤ και τον ESM και να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές. Αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε. Αν η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να βγαίνει στις αγορές, αυτό θα είναι βεβαίως καλοδεχούμενο».
 
(πληροφορίες: enikonomia.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57