search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Ταξίδεψαν από τη Χιλή στα Χανιά για μια… συναυλία – Η απίθανη ιστορία τους

12.07.2017 11:46
Ταξίδεψαν από τη Χιλή στα Χανιά για μια… συναυλία – Η απίθανη ιστορία τους - Media

 

Διένυσαν 12.745 χιλιόμετρα, άλλαξαν 4 αεροπλάνα (!), ξεκίνησαν από το Σαντιάγκο της Χιλής, πήγαν Ισπανία, Ιταλία, Αθήνα και βρέθηκαν από την άλλη άκρη του κόσμου στα Χανιά για μια… συναυλία.

O Camilo Avila Cadenas και η κοπέλα του Κatherine δύο νέοι Χιλιανοί φίλοι του μεταλλικού ροκ  έκαναν όλο αυτό το ταξίδι για να βρεθούν στην πόλη μας και να παρακολουθήσουν τη συναυλία του αγαπημένου τους συγκροτήματος, των Blind Guardian στο  Chania Rock Festival που πραγματοποιήθηκε προ ημερών!
Οι φίλοι του ροκ είναι γνωστοί για την “τρέλα” τους όταν πρόκειται για την μουσική τους αλλά το ζευγάρι των Χιλιανών πραγματικά εντυπωσίασε τους διοργανωτές του φεστιβάλ καθώς είχαν κλείσει μήνες πριν τα εισιτήρια.
Πως όμως αποφάσισαν να κάνουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι για μια συναυλία είναι το ερώτημα μας; «Κοιτούσαμε τα φεστιβάλ στην Ευρώπη όπου θα εμφανίζονταν οι Blind Guardian. Όταν είδαμε ότι θα παίξουν στην Ελλάδα δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη φορά! Για μας ήταν ιδανικό να δούμε το αγαπημένο μας σχήμα στην Ελλάδα και κλείσαμε τα εισιτήρια. Όταν είδαμε ότι την επόμενη ημέρα θα εμφανίζονταν και οι Warlord είπαμε ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία να δούμε δύο αγαπημένα μας σχήματα και παράλληλα να κάνουμε και τις διακοπές μας», λένε οι δύο νέοι, ηλικίας 29 ο Camilo και 26 ετών η Catherina, που και οι δύο εργάζονται ως μηχανικοί.
Πριν έλθουν στην Κρήτη οι δύο νέοι γνώριζαν πολλά πράγματα κάτι που μας εντυπωσιάζει στην κουβέντα μας. «Από το δημοτικό οι δάσκαλοι μας μιλούσαν για την Ελλάδα και την ιστορία της και πόσο σημαντική ήταν για τον αρχαίο κόσμο. Και φυσικά για την Κρήτη την ιστορία με το Μινώταυρο» αναφέρουν.
Το ζευγάρι έμεινε στην Κρήτη τέσσερις ημέρες, πήγε επίσης στη Σαντορίνη, ενώ άλλες τέσσερις ημέρες ξόδεψε στην Αθήνα όπου επισκέφθηκε την Ακρόπολη, τους Δελφούς, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Μια ολοκληρωμένη πραγματικά εκδρομή στην οποία πήραν μια αληθινή εικόνα της Ελλάδας.

“ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ”
«Η διαμονή στην Κρήτη είναι εξαιρετική. Μας άρεσαν τα τοπία, οι παραλίες, τα ζεστά νερά και η θάλασσα χωρίς κύματα (αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάς στη Χιλή), επίσης η ζωή της πόλης και τη μέρα και τη νύχτα είναι θαυμάσια. Αν κάτι δεν μας άρεσε ήταν οι δρόμοι με τους οποίους γίνεται η συγκοινωνία μεταξύ των μεγάλων πόλεων. Δεν είναι κακή αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη» αναφέρει ο Camilo μιλώντας για την Κρητική εμπειρία τους.
Επόμενη ερώτηση αν είναι συμφέρον για ένα μέσο Χιλιάνο να κάνει διακοπές στην Ελλάδα ή το κόστος είναι απαγορευτικό. «Μαζεύαμε χρήματα για αρκετό καιρό για αυτό το ταξίδι. Η Χιλή είναι μια χώρα με μεγάλες ανισότητες και κάποιοι πιθανόν πιο πλούσιοι από εμάς θα μπορούσαν να έλθουν με μεγαλύτερη ευκολία, κάποιοι με λιγότερα χρήματα πιθανόν καθόλου.     Όσο για τις τιμές στην Κρήτη μου φάνηκαν πάνω-κάτω παρόμοιες με αυτές στη Χιλή στο φαγητό και στις δημόσιες συγκοινωνίες, αν και υποθέτουμε ότι  οι μέσοι μισθοί στην Ευρώπη είναι καλύτερη από τη δική μας χώρα».
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τους ρωτήσουμε για το φεστιβάλ και τις συναυλίες που παρακολούθησαν τον βασικό λόγο της επίσκεψης τους. «Τέλεια οργάνωση ήξεραν οι διοργανωτές να λύνουν τα προβλήματα και να μην επηρεάζουν την εξέλιξη του φεστιβάλ, όσο για το μέρος που έγινε ήταν μοναδικό. Καταπληκτική θέα σε ένα οχυρωματικό έργο τόσων ετών. Είχαμε και μια σημαία της χώρας μας που τη σηκώσαμε ψηλά στα χέρια. Αν έκανε αυτό εντύπωση; Σίγουρα πολλοί μας ρωτούσαν αν πραγματικά ήλθαμε από τόσο μακριά για μια συναυλία! Δεν το πίστευαν! Ήταν καλή ιδέα και η σημαία γιατί βλέπουμε τώρα τις φωτογραφίες και έχουμε αφήσει παντού το…αποτύπωμα μας!» λένε οι συνομιλητές μας.
Το επόμενο ερώτημα έχει να κάνει με το αν θα ξαναέρχονταν πάλι Χανιά. «Μα φυσικά; Ξεκουραστήκαμε και το χαρήκαμε αφάνταστα, κολυμπήσαμε για ώρες, απολαύσαμε τα ποτά…πραγματικά μόνο θετικά πράγματα έχουμε να θυμόμαστε. Όσο για τους ανθρώπους ήταν πολύ ευγενικοί!»
Η τελευταία μας ερώτηση έχει να κάνει με το αν γνωρίζουν ότι πριν από 6 χρόνια στα Χανιά είχαν φιλοξενηθεί για να κάνουν τις διακοπές τους 33 Χιλιανοί ανθρακωρύχοι που είχαν παραμείνει για μέρες εγκλωβισμένοι κάτω από τη γη μετά από ατύχημα. «Αλήθεια ; Δεν το γνωρίζαμε! Το ατύχημα τους και η προσπάθεια για τη διάσωση είχε γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο, πολλοί μάλιστα γνώρισαν την Χιλή για αυτό αλλά δεν ξέραμε ότι ήλθαν και στα Χανιά!» είναι η απάντηση τους.

 

Πηγή:chaniotika nea

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39