search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Λοβέρδος για Ντυνάν: Τίποτα δεν εκποιήθηκε με την τροπολογία

13.07.2017 15:34
Λοβέρδος για Ντυνάν: Τίποτα δεν εκποιήθηκε με την τροπολογία - Media

 

Την ευθύνη στην διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν επέρριψε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την σύνταξη της τροπολογίας με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την μεταβίβαση του νοσοκομείου. «Έφερα την τροπολογία που μου ζήτησαν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Υγείας κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, δείχνοντας και ρίχνοντας το βάρος προς την πλευρά της τότε διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν. 

Όπως ανέφερε «δεν υπήρχε άλλη λύση» καθώς και ότι η ρύθμιση αποτελούσε «ύστατη λύση» προκειμένου να μην φτάσει το νοσοσκομείο σε χρεοκοπία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ως «εντέλως αυθαίρετη» την ερμηνεία περί της απώλειας του κοινωφελούς χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται για λόγους εντυπώσεων πέντε χρόνια. «Τίποτα δεν εκποιήθηκε με την τροπολογία η οποία τελικά ούτε καν εφαρμόστηκε» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο «επρόκειτο για τροπολογία ειδικού περιεχομένου μετά από εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, με βάση την οποία μπορούσε να τροποποιηθεί το ειδικό καθεστώς του Ντυνάν, διατηρώντας τον κοινωφελή χαρακτήρα του». Ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε ότι προώθησε την επίμαχη την ρύθμιση «αφού πρώτα είχε την άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ότι με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να μεταβληθεί η πορεία του συγκεκριμένου ιδρύματος». 

Ερωτώμενος για το αν θα αποδεχόταν ως υπουργός Υγείας την ένβταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως «και φάλαγγα να μου κάνατε, να πάω να δώσω 80 εκατομμύρια ευρώ, τα χρέη του Μαρτίνη και πεσκέσι άλλα 230, από κατασχέσεις και μηνύσεις, δεν θα το έκανα ποτέ».

«Τζαρτζαρίσματα»… επί της διαδικασίας

Στην αρχή της συνεδρίασης δεν έλειψαν τα «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και εκείνων της συμπολίτευσης. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζήτησαν μετά την κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Εξεταστική να ακολουθήσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης ενώ η πλευρά της συμπολίτευσης απάντησε πως η εξέταση του Άδωνη Γεωργιάδη θα πρέπει να γίνει στο τέλος της εξέτασης της υπόθεσης Ερρίκος Ντυνάν. «Φοβάστε όλοι ότι θα έρθει εδώ ο Άδωνης και θα σας κατατροπώσει» είπαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς και Χρήστος Μπουκώρος. Εντέλει η απόφαση για τον χρόνο κλήσης του αντιπροέδρου της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης Λοβέρδου.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:11