search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:59
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Το επόμενο νομοσχέδιο θα είναι για την πάταξη του περμπορίου και της παράνομης διακίνησης προϊόντων

14.07.2017 16:10
Χαρίτσης: Το επόμενο νομοσχέδιο θα είναι για την πάταξη του περμπορίου και της παράνομης διακίνησης προϊόντων - Media

 

«Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμφωνία, το βασικό ζητούμενο για την επόμενη μέρα, είναι το πώς αυτή η δημοσιονομική και μακροοικονομική σταθερότητα θα περάσει στην πραγματική οικονομία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε σήμερα στην Καλαμάτα.

Βεβαίως, όπως πρόσθεσε, «δεν παραγνωρίζουμε ότι τα πράγματα για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν πάρα πολύ δύσκολα, αλλά πρέπει να δούμε πώς σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, έτσι ώστε αυτή η ονομαστική μεγέθυνση να μετατραπεί σε πραγματική ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι «ως υπουργείο Οικονομίας δεν περιμέναμε πότε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση για να ξεκινήσουμε τις προσπάθειές μας. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει μία δουλειά συντονισμένη και σχεδιασμένη, έτσι ώστε, αφενός να ενεργοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους που έχουμε για να ενισχύσουμε τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας και αφετέρου για να προσελκύσουμε και νέα κεφάλαια», γιατί, όπως εξήγησε, «η κρίση αποεπένδυσης στην οικονομία τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τα διαθέσιμα κεφάλαια». Σε κάθε περίπτωση, «αυτή η δουλειά αποδίδει καρπούς και αναγνωρίζεται διεθνώς».

Μάλιστα, «στην απόφαση του Eurogroup υπάρχει πολύ θετική αναφορά για την προσπάθεια που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια σχετικά με την ενεργοποίηση των κοινοτικών πόρων, αφού περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι «αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, το οποίο θα απλοποιεί τις διαδικασίες και θα διευρύνει το πεδίο των δραστηριοτήτων που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο το οποίο έρχεται από το υπουργείο μας, αφορά στις διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας της αγοράς. Θα υπάρξει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχων για να παταχθούν φαινόμενα παρεμπορίου και διακίνησης προϊόντων με μη νόμιμο τρόπο».

«Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και των εσόδων του κράτους» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται: Η αρμόδια επίτροπος έκανε δήλωση που μιλάει για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ κοινοτικής συνδρομής».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:59