search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Ανοιχτά καταστήματα με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες

16.07.2017 09:49
Ανοιχτά καταστήματα με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες - Media
 
Με συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού, στο Σύνταγμα και συλλαλητήριο ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων οργάνωσαν την κινητοποίηση τους οι εμποροϋπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) τους, για 24ωρη απεργία.
 
Ωστόσο, ελάχιστη ήταν η κίνηση των καταναλωτών και γενικότερα του κοινού στο κέντρο της πόλης παρά την έναρξη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων οι οποίες ανέρχονται έως και 50%.
 
Επίσης η παρουσία των ξένων επισκεπτών στα καταστήματα ήταν σήμερα περιορισμένη με την πλειοψηφία τους να «πυκνώνει στα καταστήματα εστίασης και στην υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι», όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Κυριακούλιας.
 
Ο ίδιος επισήμανε ότι τα περισσότερα εμπορικά επί της Ερμού παρέμειναν κλειστά, ίσως και λόγω της απουσίας του κοινού «από την πόλη όπως παρατηρείται και από την κίνηση στο σταθμό του μετρό».
 
Αναφορικά με το νέο μέτρο ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο (από Μάιο-Οκτώβριο) στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και του παραλιακού μετώπου, «με το πρόσχημα της ενίσχυσης του τουρισμού», όπως σημειώνει ο γεν. γραμματέας, εκτιμά ότι δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού αλλά ούτε και στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων, «απεναντίας θα αυξήσει τα λουκέτα οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία», όπως λέει.
 
Εντάσεις και στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτά είναι σήμερα τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις οδούς Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, παρά την απεργία των εμποροϋπαλλήλων με αίτημα της κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κλειστά είναι μόνο λίγα καταστήματα αλυσίδων πολυεθνικών τα οποία απέκλεισαν επιτροπές περιφρούρησης της απεργίας.

Η κίνηση στα καταστήματα δεν φαίνεται να διαφέρει από την κίνηση των άλλων ημερών, ενώ αρκετοί από τους πελάτες είναι τουρίστες από γειτονικές χώρες.

Οι επιτροπές περιφρούρησης από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και στην ΠΑΣΕΒΕ σταμάτησαν τον αποκλεισμό των καταστημάτων στις 12.30 μμ και πραγματοποίησαν πορεία στα πεζοδρόμια της Τσιμισκή, ξεκινώντας από το ύψος της Αγίας Σοφίας και κατευθυνόμενοι προς την οδό Κομνηνών πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και στη 1.00 κατέληξαν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όπου και διαλύθηκε η πορεία.

Ωστόσο άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες που είχαν αποκλείσει τις εισόδους καταστημάτων παρέμειναν, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό και ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία.

 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:49