search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:28
MENU CLOSE

Συνελήφθη 16χρονος για τις πέντε επιθέσεις με οξύ –Οδηγίες μετά την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών

16.07.2017 12:01
Συνελήφθη 16χρονος για τις πέντε επιθέσεις με οξύ –Οδηγίες μετά την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών - Media

 

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ένα 16χρονο αγόρι με την κατηγορία των επιθέσεων με οξύ εναντίον πέντε ανδρών, που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο την περασμένη Πέμπτη.

Μέσα σε μιάμιση ώρα,  δύο νεαρά αγόρια επιτέθηκαν σε περαστικούς στο ανατολικό και στο βόρειο Λονδίνο, τους οποίους ψέκαζαν στο πρόσωπο με οξύ.

Ένα από τα θύματα, ένας 32χρονος διανομέας, δίνει μάχη για τη ζωή του μετά τα πολύ σοβαρά εγκαύματα που υπέστη στο πρόσωπο του από την επίθεση των νεαρών, οι οποίοι έπειτα του έκλεψαν και το μοτοποδήλατό του. Ο διανομέας ήταν το πρώτο θύμα στο οποίο επιτέθηκαν οι νεαροί στις 10.25 μμ, ενώ ακολούθησαν άλλες 4 επιθέσεις μέχρι τις 11.27.

Όλα τα θύματα νοσηλεύονται με εγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ δύο απ΄ αυτούς έπεσαν και θύματα ληστείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η μητροπολιτική αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, οι επιθέσεις με οξύ παρουσιάζουν άνοδο τα τελευταία χρόνια. Το 2014 σημειώθηκαν 166 περιστατικά επιθέσεων με οξύ, το 2015 αυξήθηκαν στις 261 και το 2015 έκλεισε με 454 επιθέσεις.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας προέβη σε ανακοίνωση με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν τα θύματα με το που τους ρίξει κάποιος οξύ στο πρόσωπο…

Όπως  αναφέρεται, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, το θύμα μπορεί να κάνει τις εξής ενέργειες:

-Να αφαιρέσει το οξύ όχι με γυμνά χέρια αλλά με κάποιο ύφασμα. Ρούχα που έχουν καταβρεχτεί με οξύ, πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως.

-Έπειτα καλό είναι να απλώσει ένα καθαρό ύφασμα στα τραυματισμένα σημεία.

-Το ντους επιτρέπεται

-Για ελαφριά τραύματα, μπορεί το θύμα να πάρει αναλγητικά για τον πόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11