search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:54
MENU CLOSE

Προσοχή, κίνδυνος!

04.10.2011 09:06
Προσοχή, κίνδυνος!    - Media

Τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι απευθύνονται στον λαό. Αυτός ο κοινός τόπος φαίνεται πως έχει λησμονηθεί. Αν οι πολιτικοί είναι απεχθείς, αυτό συμβαίνει στην ουσία γιατί διαθέτουν εξουσία.

Τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι απευθύνονται στον λαό. Αυτός ο κοινός τόπος φαίνεται πως έχει λησμονηθεί. Αν οι πολιτικοί είναι απεχθείς, αυτό συμβαίνει στην ουσία γιατί διαθέτουν εξουσία. Εξουσία, ωστόσο, διαθέτουν και οι δημοσιογράφοι. Τόσο οι πολιτικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους όσο και οι δημοσιογράφοι συνηθίζουν να κολακεύουν το λαϊκό αίσθημα, επιδιώκοντας να γίνονται αρεστοί. Ωστόσο αυτό το βιολί στις μέρες, που για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα είναι επικίνδυνες για το μέλλον μας, πρέπει να σταματήσει όσο κι αν κάπου μέσα μας εφησυχάζουμε και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να ζήσουμε τα χειρότερα, πράγμα που πρέπει να μας καταστήσει τουλάχιστον σοβαρούς στο τι λέμε. Αυτή η ακατάσχετη παπαρολογία, οι εύκολες κατηγορίες, οι ανώδυνες μαγκιές πρέπει να σταματήσουν, τουλάχιστον από όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Το ότι μέρος του πολιτικού μας συστήματος αλλά και του Τύπου επενδύει τελικά για τους δικούς του λόγους στην πτώχευση της χώρας ή στην πολυπόθητη για μερικούς και εφιαλτική για τη συντριπτική πλειονότητα του λαού αλλά και την εθνική μας υπόσταση προοπτική εξόδου από την ευρωζώνη, πρέπει να αποτελεί για όλους μας βασικό κίνητρο για να γίνουμε σοφότεροι, έστω την ύστατη ώρα και αν υπάρχει χρόνος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03