search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Η «Μέδουσα» σαρώνει την χώρα – Αναμένεται και στην Αττική (Photos – Videos)

17.07.2017 06:52
Meteo24News.gr: Εκ νέου επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή (Video) - Media

 

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες, κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα. Η… Μέδουσα όπως ονομάζεται το τωρινό φαινόμενο φέρνει μαζί της βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν επιδείνωση του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος για σήμερα Δευτέρα  ισχυρότερα φαινόμενα θα εμφανιστούν  κυρίως στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς.

Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, με εξαίρεση τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην περιοχή του Παγασητικού, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, και την Εύβοια αναμένονται κατά τόπους πολύ ισχυρά φαινόμενα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης των καταιγίδων οι άνεμοι θα πνέουν με ισχυρότατες ριπές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Φθινόπωρο -εν μέσω θέρους- θυμίζει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες και ασυνήθιστα χαμηλές τιμές για την εποχή.

Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα το τελευταίο 24ωρο και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ορεινές περιοχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία «ξύπνησαν» το πρωί με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε μονοψήφιες τιμές.

Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία νωρίτερα έδειξε μόλις 17 βαθμούς. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία, παρά μόνο κλήσεις για κοπές δένδρων.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται -μέχρι στιγμής- η κακοκαιρία και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόβλημα αναφέρθηκε μόνο σε επαρχιακό δρόμο του Κιλκίς (Αργυρούπολης – Σεβαστού), που παραμένει μέχρι αυτή την ώρα κλειστός λόγω υπερχείλισης του οδοστρώματος.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα, αναμένεται να ενταθούν σήμερα, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Στερεάς Ελλάδας και των βορείων τμημάτων της Πελοποννήσου. Στην Κεντρική Μακεδονία, ένταση των φαινομένων αναμένεται στους νομούς της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα της Τρίτης, όταν και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Σφοδρή είναι από τα ξημερώματα η χιονοθύελλα στον Ολυμπο με τις θερμοκρασίες στο βουνό είναι μονοψήφιες.

Προβλήματα στο Ριο Αντίριο

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και το Ρίο Αντίρριο όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «tempo24.gr» κόπηκαν οι κάβοι από φέρυ μπωτ το οποίο κινούνταν ακυβέρνητο κοντά στην περιοχή του Ρίου.

 

Ισχυροί κεραυνοί χτύπησαν την Πάτρα

Στην Αχαΐα οι πτώσεις κεραυνών και οι καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα τα οποία όμως δεν πήραν έκταση. Ειδικότερα, σύμφωνα με το «tempo24.gr», λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας, στον Κρίνο και στην Λακκόπετρα της δυτικής Αχαΐας και στην Σπαρτιά του δήμου Ερυμάνθου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αλλά λόγω των καταιγίδων που ακολούθησαν, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα.

Εξαιτίας των καταιγίδων προκλήθηκαν προβλήματα και στην κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από την Πάτρα, μέχρι το ύψος της Κάτω Αχαΐας.

Στο Μέτσοβο, στον Προφήτη Ηλία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ το χαλάζι έφτασε τους 30 πόντους προκαλώντας πολλές ζημιές σε κήπους. Έκλεισε για λίγο, λόγω των κατολισθήσεων και των ισχυρών βροχών η παλαιά εθνική Μετσόβου – Κατάρας.

Ισχυρή χαλαζόπτωση είχαμε και στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Καλαβρύτων, όπου σημειώθηκαν και κατολισθήσεις. 

Η κακοκαιρία διήρκεσε περίπου τρία τέταρτα προκαλώντας ζημιές επίσης στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα. Συνολικά 7 οχήματα της περιφέρειας και ιδιωτικά ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους από βράχους και πέτρες

Φθινόπωρο και στην… Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές περιμένουμε σήμερα στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα νότια του νησιού. 

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη ανά νομό, σύμφωνα με το metecrete.gr:

Noμός Χανίων
Λίγες παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά. 
Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΑ πολύ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2-4 και πρόσκαιρα τοπικά έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 28°c, στα νότια από 22 έως 31°c ενώ στα ορεινά από 16 έως 25°c

Νομός Ρεθύμνου
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με μικρή πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά.
Oι άνεμοι θα πνέουν Β πολύ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2-4 και πρόσκαιρα τοπικά έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 28°c, στα νότια από 22 έως 30°c ενώ στα ορεινά από 16 έως 25°c

Νομός Ηρακλείου
Γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 και πρόσκαιρα τοπικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 22 έως 29°c, στα νότια από 22 έως 32°c ενώ στα ορεινά από 17 έως 26°c

Νομός Λασιθίου
Γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 και πρόσκαιρα τοπικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 21 έως 29°c, στα νότια από 22 έως 30°c ενώ στα ορεινά από 17 έως 26°c

 

Βελτίωση από Τρίτη

Από την Τρίτη το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού και η αναπάντεχη αυτή κακοκαιρία στην καρδιά του καλοκαιριού θα αποτελεί παρελθόν.

Μόνο σε κάποιες περιοχές της βόρειας Κρήτης θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές οι οποίες όμως την Τετάρτη σταδιακά θα σταματήσουν.

 

Πηγές: tempo24, ΑΠΕ ΜΠΕ, SKAI, ekriti,

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:01