search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Τρεις Ελληνες νεκροί σε φορτηγό πλοίο

28.12.2009 00:30

Άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στο ελληνικό φορτηγό πλοίο Aegean Wind, ενώ αυτό έπλεε ανοικτά της Βενεζουέλας, και κόστισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες και έξι Φιλιππινέζους ναυτικούς, μέλη του πληρώματος. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των σορών των 3 Ελλήνων ναυτικών, ενώ το ελληνικό φορτηγό πλοίο ρυμουλκείται στο λιμάνι Κουρασάο των Ολλανδικών Αντίλλων, όπου θα ελεγχθεί από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες. Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί ήταν, ο ανθυποπλοίαρχος 23 χρόνων, ο γ’ μηχανικός 52 χρόνων και π ηλεκτρολόγος 55 χρόνων. Το πλοίο με το 24μελές πλήρωμα, που αποτελείτο από δεκαπέντε Φιλιππινέζους και εννέα Έλληνες ναυτικούς, ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον, της Αμερικής.

Άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στο ελληνικό φορτηγό πλοίο Aegean Wind, ενώ αυτό έπλεε ανοικτά της Βενεζουέλας, και κόστισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες και έξι Φιλιππινέζους ναυτικούς, μέλη του πληρώματος. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των σορών των 3 Ελλήνων ναυτικών, ενώ το ελληνικό φορτηγό πλοίο ρυμουλκείται στο λιμάνι Κουρασάο των Ολλανδικών Αντίλλων, όπου θα ελεγχθεί από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες. Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί ήταν, ο ανθυποπλοίαρχος 23 χρόνων, ο γ’ μηχανικός 52 χρόνων και π ηλεκτρολόγος 55 χρόνων. Το πλοίο με το 24μελές πλήρωμα, που αποτελείτο από δεκαπέντε Φιλιππινέζους και εννέα Έλληνες ναυτικούς, ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον, της Αμερικής. Από την πυρκαγιά, επίσης, τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, δύο Έλληνες ναυτικοί, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, δόκιμη αξιωματικός. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νησί, για νοσηλεία. H φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ελληνικό φορτηγό πλοίο, ενώ αυτό έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας.  Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:51