search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:32
MENU CLOSE

«Κόλαση» στη Θεσσαλονίκη λόγω της βροχής: Μποτιλιάρισμα και πλημμύρες (Photo, Video)

17.07.2017 13:56
Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης - Media
 
Μποτιλιαρισμένοι είναι εδώ και αρκετή ώρα κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης που πλήττει από νωρίς την πόλη.
 
Φρακαρισμένη είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Μουδανιών (στο ρεύμα εισόδου), κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της Πυλαίας. 
 
Η ίδια εικόνα επικρατεί στην περιφερειακή οδό της πόλης, ενώ με χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κίνηση στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στη Βούλγαρη, στην Εγνατία, αλλά και στην Τσιμισκή.
Λόγω της βροχής -που κατά διαστήματα είναι έντονη- περιφερειακοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας δύσκολη την κίνηση των αυτοκινήτων (και των πεζών), ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα, με υλικές –ευτυχώς- μόνο ζημιές.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αναφέρθηκαν -μέχρι στιγμής- σημαντικά προβλήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενώ μεμονωμένες κλήσεις έγιναν για κοπές δένδρων.

Αντίθετα, στο “πόδι” βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Χαλκιδική, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν περιοχές της Σιθωνίας, από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι τη Συκιά.
 
Σε τουλάχιστον σαράντα περιπτώσεις η Υπηρεσία κλήθηκε έως τώρα να επέμβει για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, αλλά και για απεγκλωβισμούς ανθρώπων.
 
Εξάλλου, σταθμευμένα οχήματα παρασύρθηκαν από τους όγκους των υδάτων, ενώ κατασκηνωτές εγκατέλειψαν άρον-άρον κάμπινγκ της περιοχής.
 
Προβλήματα παρατηρούνται και στις εσωτερικές μετακινήσεις στο νομό λόγω κατολισθήσεων και υπερχείλιση δρόμων.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/πηγή βίντεο: seleo.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26