search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24
MENU CLOSE

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν Περού και Αλάσκα-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

18.07.2017 04:50
Ήταν σε τηλεδιάσκεψη τη στιγμή του σεισμού: «Ωχ σεισμός, κουνιόμαστε» (Video) - Media

Στο ρυθμό των Ρίχτερ “χόρεψαν” τα ξημερώματα Περού και Αλάσκα, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα ή ζημιές. 

Υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έγινε στα ανοιχτά των ακτών του Περού, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η ένταση του σεισμού αρχικά εκτιμήθηκε από το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού στους 6,3 βαθμούς, ενώ το εστιακό του βάθος, ήταν στα 44 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του 194 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πακούιο, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έγινε στα ανοιχτά της ακτής του Περού, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Περού, Αρεκίπα, αλλά και στα βόρεια της Χιλής, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η εταιρία διαχείρισης ορυχείων Southern Copper δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές στις υποδομές που διατηρεί στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό.

Την ίδια ώρα ένας ισχυρός σεισμός 7,4 βαθμών σημειώθηκε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας και τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, είπε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) σήμερα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:34 π.μ. σήμερα (ώρα Ελλάδας) περίπου 200 χλμ από την πόλη Νικόλσκογιε στη Νήσο Μπέρινγκ, δυτικά της χερσονήσου. Το επίκεντρο ήταν δυτικά της Άτου, της δυτικότερης και μεγαλύτερης νήσου στις Αλεούτιες Νήσους.

Λόγω του χαμηλού βάθους (10 χλμ κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του ήταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού προειδοποίησε ότι υπάρχουν πιθανότητες να σχηματιστούν κύματα τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές εντός 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού.

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις, μερικές από αυτές ισχύος 5 βαθμών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:23