search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:23
MENU CLOSE

65 νεκροί και 50 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στη Σομαλία

04.10.2011 13:21
65 νεκροί και 50 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στη Σομαλία - Media

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ισλαμιστών ανταρτών με παγιδευμένο φορτηγό έξω από κυβερνητικά κτήρια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ισλαμιστών ανταρτών με παγιδευμένο φορτηγό έξω από κυβερνητικά κτήρια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση των ανταρτών από την έναρξη των συγκρούσεων το 2007. «Έχουμε μεταφέρει 65 νεκρούς και 50 τραυματίες», δήλωσε ο συντονιστής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της πόλης Αλί Μουζέ. «Κάποιοι βρίσκονται ακόμα εκεί.

Οι πιο πολλοί έχουν εγκαύματα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν στρατιώτες, φοιτητές και άμαχοι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες αλ-Σαμπάαμπ. «Ενας από τους μαχητές μας θυσιάστηκε για να σκοτώσει αξιωματούχους της μεταβατικής κυβέρνησης, στρατιώτες της Αφρικανικής Ενωσης και πληροφοριοδότες που βρίσκονταν στον περίβολο του κυβερνητικού κτηρίου μπροστά από το οποίο σημειώθηκε η επίθεση», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ισλαμιστών ανταρτών.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένα φορτηγό εξερράγη στην πύλη συγκροτήματος όπου στεγάζονται τέσσερα υπουργεία. Στο σημείο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι φοιτητές που περίμεναν να δώσουν εξετάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15