search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:20
MENU CLOSE

Ντροπή: Ρασοφόρος βεβηλώνει, και φτύνει το μνημείο Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων (video)

18.07.2017 15:53
Δικάζεται στη Ρόδο ιερέας για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος: Αποκάλεσε «κοπρόσκυλα» όσους υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

Κάποιος να τον μαζέψει… Ο ρασοφόρος που αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης», σε ένα χυδαίο παραλήρημα του, μπροστά από το μνημείο του ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων στη Λάρισα, φτύνει, βρίζει, εξυμνεί τον Χίτλερ και βεβηλώνει τη μνήμη 6.000.000 ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

Ο «άνθρωπος της αγάπης» ως όφειλε σαν ρασοφόρος, αφού αμφισβητεί τον αριθμό των νεκρών Εβραίων (γνωστή συνταγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής), στη συνέχεια πετάει αυγά, φτύνει την πλάκα και μετά κλωτσάει «το βρωμομνημείο» των Ελλήνων Εβραίων, αφού πρώτα τους έχει καταραστεί και αναθεματίσει.

Στο παραλήρημα του ο «πατήρ Κλεομένης» συνεχίζει: «σκουλήκια», «εβραιόσκυλα», «η εβραίλα, πρέπει να πέσει από τη Λάρισα» και προτρέπει τους «πατριωτικούς» συλλόγους της περιοχής να το γκρεμίσουν «Ξεσηκωθείτε, φέρτε…μπολντόζα»

Το βίντεο προκαλεί μόνο ντροπή και αηδία και η ίδια η Εκκλησία αναφέρει ότι «Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.»

Ο ρασοφόρος «πατήρ Κλεομένης» φαίνεται λοιπόν ότι καπηλεύεται με ένα ράσο και ένα καλυμαύχι και πιθανόν να εξυπηρετεί, άλλους σκοτεινούς σκοπούς που φέρουν την οσμή του μίσους και του ναζισμού.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταδικάζει την άθλια αυτή πράξη και αναφέρει: «Μόνον ντροπή και αγανάκτηση μπορεί να νοιώθει κάποιος, αντιλαμβανόμενος αυτό που συνέβη στη Λάρισα, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017. Το επαίσχυντο και λυπηρό περιστατικό της βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας, το οποίο είναι και το πρώτο Μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987, στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου. Αυτό το ιδιαίτερης σημασίας μνημείο βεβήλωσε με χυδαιότητα, με απρεπέστατες εκφράσεις και πράξεις ένας ρασοφόρος -δήθεν κληρικός- ο οποίος πάντως δεν έχει σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος. Την ίδια ημέρα σκορπίστηκαν φέιγ βολάν παρόμοιου περιεχομένου στο μνημείο και την Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Η υπόθεση ανήκει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και στην παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, το ΚΙΣΕ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι τόσο η κοινωνία της Λάρισας όσο και όλοι οι τοπικοί φορείς θα αποδοκιμάσουν έντονα το περιστατικό, θα απομονώσουν τους δράστες και θα σεβαστούν το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Λάρισας και την Εβραϊκή Κοινότητα που είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης. Θα προστατεύσουν, τελικά, τον ίδιο τον πολιτισμό της πόλης, όπως οι δημότες της Λάρισας έχουν αποδείξει στο διάβα της ιστορίας.»

Ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων για τη βεβήλωση

“Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για τη δράση του αποκαλούμενου «μοναχού Κλεομένη» στη Λάρισα και στα όσα  αποτρόπαια αλλά και φαιδρά, «πρωταγωνίστησε» στην περιοχή της Πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, βεβηλώνοντας μάλιστα το Μνημείο που η πόλη μας έχει αφιερώσει στους συμπολίτες μας Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος. Πέρα από την αναμφίβολη γραφικότητα της όλης υπόθεσης, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις και ενέργειες.

Πρόκειται εξάλλου για αντιλήψεις που είναι πέρα και έξω από τις απόψεις της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας. Η ιστορία της Λάρισας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακραίωνη παρουσία της Ισραηλιτικής κοινότητας της πόλης. Είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Η Λάρισα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια ανοικτή κοινωνία”

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:20